El Grec (gratuït) de la Xirgu

Redacció

El Festival Grec celebra el seu 40è aniversari potenciant l’activitat al carrer. El director, Ramon Simó, està convençut que la Plaça Margarida Xirgu s’ha de convertir en el gran epicentre del Festival. És per això que s’hi han programat diversos espectacles gratuïts, des de música a dansa o circ.

TEATRE_BARCELONA-la_partida-REVISTA_1

Després de la celebració popular dels 40 anys del Grec amb el concert de l’Orquestra Plateria, el 5 de juliol la plaça es convertirà en una instal·lació artística efímera amb Mibaum, de la companyia francesa Arrangement Provisoire. Jordi Galí capitaneja les intervencions de cinc performers que creen una arquitectura efímera a través de la manipulació de cordes. La instal·lació, que explora la relació entre el cos i l’objecte, té com a centre un masteler de 12 metres d’alçada del qual pengen fins a dues-centes cordes. L’actuació es podrà veure de les 5 de la tarda a les 10 de la nit.

Només dos dies després, el 7 i 8 de juliol, arriba el torn d’un dels grans centres de creació de circ contemporani de la ciutat, La Central del Circ. Presenten Skitxos, una proposta que reuneix cinc artistes residents a La Central, una artista plàstica i un músic per tal d’unir circ i arts plàstiques. El resultat vol ser una aventura humanista, expressiva i plena de color que ofereixi un gran impacte visual. 100 litres de pintura, un escenari cobert de paper i els cossos en moviment dels artistes transformaran l’espai “en l’escenari d’un joc únic, espontani i col·lectiu”.

Vero Cendoya feia temps que es preguntava per què el futbol és un espectacle de masses i si, perquè no, la dansa contemporània podria arribar a ser-ho. I va prendre una decisió: “en un país envaït pel futbol, és impossible viure’n al marge. Aquesta vegada, en comptes de lluitar contra el nostre adversari, ens unim a ell”. El 21 i 22 de juliol arriba  la seva La Partida (Premi de la Crítica al millor espectacle d’Arts de carrer), un espectacle en forma de partit de futbol que conjuga l’art i l’aspecte físic pur, la passió, l’humor, la força i la sensibilitat i que reflexiona sobre la vida amb textos d’Eduardo Galeano.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

10 èxits teatrals que tornen aquest 2024!

El nou any teatral començarà amb gran estrenes, però també hi haurà lloc per recuperar èxits que ja han passat per la cartellera que brindaran noves oportunitats als espectadores i […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!