El Govern espanyol baixarà l’IVA cultural al 10%

Redacció

Si no hi ha cap imprevist, el Govern espanyol aprovarà aquest divendres una rebaixa de l’IVA cultural, que passarà del 21% al 10%. La mesura afectarà a les entrades de teatre, dansa i concerts, però no del cinema. Des que el 2008 el Partit Popular va pujar l’IVA cultural del 8% al 21%, aquesta s’ha convertit en una de les principals queixes d’un sector ja fortament tocat per la crisi econòmica.

Fa només uns dies, el sector rebia amb estupor la notícia que l’IVA dels toros baixaria al 10%, sense que s’anunciés cap mesura en l’àmbit de les arts escèniques o la música. Segons fonts del ministeri d’Educació, Cultura i Esports al diari El País, però, el Consell de Ministres ho sotmetrà aquest divendres a votació.

Malgrat aquesta rebaixa, l’Estat espanyol seguirà a la cua d’Europa pel que fa a l’aplicació de l’IVA cultural, al costat d’Itàlia i una mica per sota de Portugal (13%). Noruega (0%) i Suïssa (2,5%) són els països amb l’IVA més baix o inexistent, mentre que altres països com França (5,5%) o Bèlgica (6%) encara queden lluny.

 

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!