ESTRENA

Flotats i Planas debaten com Voltaire i Rousseau al Teatre Romea

Redacció

Josep Maria Flotats i Pep Planas arriben al Teatre Romea per encarnar els filòsofs Voltaire i Rousseau a La disputa, una obra que retrata un intens debat d’aquests dos filòsofs clàssic sobre la societat, l’ètica i la moral.

L’espectacle, que farà temporada al Teatre Romea fins a l’abril, parteix d’una denúncia falsa contra Rousseau, acusat anònimament d’haver abandonat els seus cinc fills. Aquest recorrerà a Voltaire per esbrinar qui has estat l’autor d’aquesta calúmnia. La trobada entre el dos personatges es convertirà en un debat sobre temes que els enfronten com la divinitat, la igualtat, l’educació o el teatre. “El text combina un alt nivell cultural amb un llenguatge senzill i, a més, compta amb l’innegable atractiu d’endinsar-se una mica més en les ments de dos autèntics pesos pesants de la Il·lustració”, afirma Flotats.

Basat en un text de Jean-François Prevand, la proposta planta a escena a dos grans precursors del pensament i les idees que van portar a la Revolució Francesa: “Rousseau era un revolucionari i pensava que la cultura era un parany que esclavitzava la societat”, ha assenyalat Planas: “En canvi, Volatire era més proper a la noblesa, era més acadèmic, representa l’establishment”. Segons Flotats: “L’espectador s’adona que els seus posicionaments en la majoria d’aspectes són totalment oposats, però alhora són honestos en la seva configuració i totalment contemporanis”.


La disputa, però també mostrarà l’admiració que en alguns moments van arribar a mostrar l’un per l’altre: “Voltaire va arribar a considerar a Rousseau com un home honrat i aquest es referia al primer com un mestre”, explicat Flotats. Segons Planas, “l’espectacle no deixa de ser un cant a la llibertat d’expressió, perquè tots dos mai van deixar de ser perseguits per les seves idees”. Serien avui considerats, en paraules de Flotats, “dos activistes compromesos amb la societat”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!