El Festival TNT arriba carregat de propostes per apropar la cultura d’avantguarda al gran públic

Mercè Rubià

Les propostes més arriscades i innovadores de la dansa i el teatre contemporani tornen, un any més, a fer-se un lloc a Terrassa. Del 29 de setembre al 2 d’octubre el Festival TNT omplirà els teatres i carrers de la ciutat amb més de 30 propostes, 12 de les quals estrenes absolutes.

teatre_barcelona-molar-revista_1

‘Molar’ de Quim Bigas és un dels espectacles que es podrà veure als carrers de Terrassa. Fotografia: Sismògraf d’Olot

Noves dramatúrgies, arts en viu… el director del TNT, Pep Pla, no acaba de decidir-se per cap de les etiquetes que s’adjudiquen sovint a aquest tipus d’espectacles que advoquen per un nou llenguatge i que sovint són una hibridació de gèneres que fan difícil la seva catalogació. El que té clar és que el Festival vol apropar aquesta cultura d’avantguarda al gran públic. No només aquells qui no van mai al teatre, sinó també aquells habituals de les sales tradicionals a qui sovint fa por acostar-se a unes propostes més experimentals o performàtiques. Els carrers de Terrassa acolliran, amb aquesta voluntat, fins a una desena d’espectacles gratuïts.

Amb una clara voluntat de contribuir a la creació contemporània, el TNT ha coproduït enguany 13 dels espectacles en una edició que arriba marcada per una realitat de la qual la majoria dels artistes no han volgut apartar la mirada: la crisi dels refugiats. Així, són diverses les propostes que aborden la qüestió de la immigració i els refugiats (Sous la Plage, una performance interpretada per Mohammad Bitari, periodista refugiat d’origen sirià-palestí o Birdie de l’Agrupación Senyor Serrano), les fronteres (Mos Maiorum), la identitat (Pacífico #3. Extraños mares arden de Txalo Toloza) o el narcocapitalisme (El perico tumba la paloma de Marc Caellas i Veracruz, nos estamos deforestando o cómo extrañar Xalapa del col·lectiu mexicà Lagartijas Tiradas al Sol).

RODRIGO GARCÍA INAUGURA EL FESTIVAL AMB ‘4’

El reputat artista argentí Rodrigo García, afincat a França -on dirigeix el Centre Dramàtic Nacional de Montpellier-, serà l’encarregat d’inaugurar el Festival el proper dijous 29. La seva obra, 4, presenta un “collage d’excés i abundància, de literatura, drons, samurais, d’acumulació de campanes, caps de coiot i sabó marsellès”, com sempre amb un rerefons ple de denúncia de les societats occidentals.

 

No serà l’única proposta internacional. També s’hi podrà veure L’effet de Serge del francès Philippe Quesne, els caps interactius Headspace dels holandesos Electric Circus i Exhibit B.A.L (Break a Leg) de Panda Project, a més dels mexicans Lagartijas Tiradas al Sol.

PER AL PÚBLIC MÉS EXIGENT

Enguany també neix el cicle TNT Kids, dedicat especialment als més petits i formada per 9 propostes ben diferents, de les Girafes de Xirriquiteula Teatre, que es passejaran per Terrassa a L’estrany viatge del Sr. Tonet i la Caravana Puck Cinema de Tombs Creatius.

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!