Escena Poblenou activa la ciutat amb 17 propostes teatrals de creació contemporània

Redacció

La 18a edició del Festival Escena Poblenou tindrà lloc del 16 al 20 d’octubre en diferents espais i equipaments del Poblenou i la ciutat de Barcelona. Amb una programació atrevida i compromesa, el Festival convidarà al públic a despertar el seu esperit crític, reflexiu i festiu.

Aquest 2019 Escena Poblenou arriba a la majoria d’edat i celebra 18 anys de compromís i suport a les arts escèniques multidisciplinàries. Com diu la mateixa Ada Vilaró, directora del festival: “Fem pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir”.

La programació d’aquest any comptarà amb 17 espectacles, tres dels quals són coproduccions. Una d’elles és Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES. Es tracta d’una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya que serà, a més, l’espectacle inaugural i que es podrà veure durant quatre dies al TNC.

La segona, amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències, serà 360 grams d’Ada Vilaró, una peça que neix arran de la seva lluita contra el càncer. Finalment, la tercera coproducció serà amb el Centre Cívic Can Felipa i els seus programes d’arts visual i arts escèniques amb l’espectacle K.O. Los Figurantes de la companyia Ça Marche.

En total a l’edició d’enguany es podran veure 14 espectacles d’arts escèniques i 3 concerts. D’aquests, set espectacles s’estrenaran per primer cop a Barcelona: Under the Pelucas de Cia. Dejabugo, Degenérate mucho de Las XL, Peix d’Hotel Iocandi, 360 grams d’Ada Vilaró, Volen volen de La Cia Mariantònia Oliver, Habitació 1: Ultima Thuled’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES, K.O. Los Figurantes de Ça MarcheNo obstant, Escena Poblenou ha apostat sempre per recuperar peces que estan aparentment fora de circuit però que per la seva qualitat s’han de poder tornar a veure a la ciutat. Aquest és el cas d’Anarchy, de Societat Doctor Alonso i de Sa Mateixa, de la companyia Arrel Musical.

Un any més comptarà amb el projecte Embrions que programarà noves propostes en estat de gestació com l’espectacle Col·lapse, de la companyia Biguette Ballasco, Síndrome Hang JonGE de Labuena Compañía, I AM (T) HERE de Pere Jou i Aurora Bauzà i PATA DE GALLO de companyia Estampades.

A part de la programació artística, també es proposaran diferents activitats. Es repetirà com en les anteriors edicions amb els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista sota el títol de SOM AQUÍ. Nosaltres, les dones, som aquí. Com a novetat, es presentarà un programa dirigit al públic familiar dedicat als drets dels infants anomenat Valentina.

Amb la seva seu principal al Centre Cívic Can Felipa, el Festival se celebrarà en d’altres equipaments propers, com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, l’Institut Quatre Cantons, així com en diferents carrers i places del Poblenou, i al Teatre Nacional de Catalunya. Podeu consultar la programació completa del Festival en aquest enllaç.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!