Enganxats follant en una discoteca: torna ‘Pegados, el musical’ al Teatre Condal

Andreu Rami

No calen massa estirabots sensacionalistes per generar un titular clickbait sobre Pegados: un musical diferente. La creació d’Alícia Serrat i Ferran González narra la història –basada en fets reals– de dos desconeguts que acaben enganxats mentre s’abandonen a la passió en els lavabos d’una discoteca. Estaran condemnats a entendre’s fins que arribi el metge que trenqui la unió forçosa. La comèdia està servida, després del seu pas pel Teatre Goya s’instal·la fins al 30 de maig al Teatre Condal.


Un fenomen escènic que ha creuat fronteres

Pegados es va estrenar el febrer de 2010 a l’Almeria Teatre de Barcelona, sota la direcció de Víctor Conde. Aixecar-lo ja va ser una història d’èxit: González i Serrat van començar per organitzar el concert SAVE PEGADOS, on van presentar per primer cop les cançons davant del públic. En aquesta iniciativa precursora del crowdfounding, va comptar amb la col·laboració de Miquel Barcelona, Mariona Castillo o Roger Berruezo, i va servir per finançar la gravació del disc i part de la producció de l’espectacle.

Alicia Serrat i Ferran González en una escena del muntatge original.

Un cop aixecat el teló es va convertir ràpidament en un fenomen del boca-orella. Els primers cartells d’entrades exhaurides van donar pas a temporades a Barcelona i Madrid, una gira nacional i estrenes a Mèxic, Argentina, Colòmbia, Alemanya, Puerto Rico o el Brasil. En total van sumar més de 800 funcions i un reguitzell de guardons: dos Premis MAX de les Arts Escèniques l’any 2011 (Millor musical i Millor direcció musical), i tres Premis Butaca en la seva 16a edició (Millos Musical, Millor Composició Musical, Millor Actriu de Musical).

Una nova mirada

Amb l’objectiu de donar-lo a conèixer a una nova generació d’espectadors, Enric Cambray i Alícia Serrat –coautora del musical– dirigiran el nou muntatge d’aquest espectacle amb què volen “respectar i homenatjar tot allò que el mateix espectacle porta marcat com un ADN”, segons han explicat els mateixos. Alhora n’aportaran una nova mirada per narrar la història “de la manera més emocionant i divertida possible”.

El repartiment està format pels joves artistes Iñaki Mur i Júlia Bonjoch, així com la polifacètica Gemma Martínez, qui ja va formar part del primer repartiment interpretant tots els papers necessaris per fer avançar la trama. L’espectacle també compta amb la música en directe del pianista-metge Raúl Patiño.

Pegados torna deu anys després de la seva estrena de la mà de Kaktus Music, la productora de Ferran González (Patufet. El Musical, Merda d’artista, Clicks), en coproducció amb El Terrat.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!