Enganxats follant en una discoteca: torna ‘Pegados, un musical diferente’

Andreu Rami

No calen massa estirabots sensacionalistes per generar un titular clickbait sobre Pegados: un musical diferente. La creació d’Alícia Serrat i Ferran González narra la història –basada en fets reals– de dos desconeguts que acaben enganxats mentre s’abandonen a la passió en els lavabos d’una discoteca. Estaran condemnats a entendre’s fins que arribi el metge que trenqui la unió forçosa. La comèdia està servida, a partir del 17 de setembre al Teatre Goya.

Assajos del nou muntatge de ‘Pegados’, estiu de 2020.

Un fenomen escènic que ha creuat fronteres

Pegados es va estrenar el febrer de 2010 a l’Almeria Teatre de Barcelona, sota la direcció de Víctor Conde. Aixecar-lo ja va ser una història d’èxit: González i Serrat van començar per organitzar el concert SAVE PEGADOS, on van presentar per primer cop les cançons davant del públic. En aquesta iniciativa precursora del crowdfounding, va comptar amb la col·laboració de Miquel Barcelona, Mariona Castillo o Roger Berruezo, i va servir per finançar la gravació del disc i part de la producció de l’espectacle.

Alicia Serrat i Ferran González en una escena del muntatge original.

Un cop aixecat el teló es va convertir ràpidament en un fenomen del boca-orella. Els primers cartells d’entrades exhaurides van donar pas a temporades a Barcelona i Madrid, una gira nacional i estrenes a Mèxic, Argentina, Colòmbia, Alemanya, Puerto Rico o el Brasil. En total van sumar més de 800 funcions i un reguitzell de guardons: dos Premis MAX de les Arts Escèniques l’any 2011 (Millor musical i Millor direcció musical), i tres Premis Butaca en la seva 16a edició (Millos Musical, Millor Composició Musical, Millor Actriu de Musical).

Una nova mirada

Amb l’objectiu de donar-lo a conèixer a una nova generació d’espectadors, Enric Cambray i Alícia Serrat –coautora del musical– dirigiran el nou muntatge d’aquest espectacle amb què volen “respectar i homenatjar tot allò que el mateix espectacle porta marcat com un ADN”, segons han explicat els mateixos. Alhora n’aportaran una nova mirada per narrar la història “de la manera més emocionant i divertida possible”.

El repartiment està format pels joves artistes Iñaki Mur i Júlia Bonjoch, així com la polifacètica Gemma Martínez, qui ja va formar part del primer repartiment interpretant tots els papers necessaris per fer avançar la trama. L’espectacle també compta amb la música en directe del pianista-metge Raúl Patiño.

Tardor per celebrar aniversaris 

Pegados torna deu anys després de la seva estrena de la mà de Kaktus Music, la productora de Ferran González (Patufet. El Musical, Merda d’artista, Clicks), en coproducció amb El Terrat. Serà una tardor intensa per a la factoria d’Andreu Buenafuente: després de consolidar l’èxit de programes com Leit Motiv, La resistencia o el Vostè Primer de Marc Giró, i de ser absorbits el passat desembre per Mediapro, ompliran la ciutat de propostes com La gran ofensa o L’èxit de la temporada per celebrar porten tres dècades fent humor.

Escrit per
Andreu Rami
Articles relacionats
El llegat de Warlikowski

El llegat de Warlikowski

Krzysztof Warlikowski no és un director fàcil, una d’aquelles estrelles rutilants que sovint venen a casa nostra per meravellar-nos. Perquè el seu teatre és força complex. Al nostre país, només […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!