ESTRENA

‘Els Watson’, l’obra inacabada de Jane Austen, arriba al Teatre Nacional

Josep Maria Mestre dirigeix un repartiment de 19 actors en aquesta comèdia plena de llums i foscors

Rubén Garcia Espelta

L’any 1803 l’autora britànica Jane Austen va començar a escriure Els Watson, una novel·la que va deixar a mig escriure poc després de la mort del seu pare, el gener del 1805. La novel·la està composta per cinc capítols i el possible final que Austen havia pensat, i que la seva germana va confessar a l’editorial, apareix resumit al final del llibre. Del 8 de febrer al 17 de març, la Sala Gran del Teatre Nacional de Catalunya acull una versió escenificada d’aquest text, una adaptació de Laura Wade que recupera aquesta novel·la inacabada i que proposa un final per aquesta història protagonitzada per Emma Watson i les seves germanes.

Els personatges de la novel·la inacabada de Jane Austen han hagut d’esperar més de dos segles perquè algú els portés a l’escenari i poder acabar de contar la seva història, just des d’on l’havia deixat autora. “Aquesta hauria estat la setena novel·la d’Austen, per mi és un clàssic rabiosament contemporani”, explica el director Josep Mª Mestres sobre aquesta peça que Wade va estrenar poc abans de la pandèmia a Londres i en la qual la filosofia juga un paper important.

Una comèdia filosòfica que il·lumina l’escenari

“És un homenatge a Jane Austen i a la creació”, afirma Laura Aubert sobre aquest muntatge on l’autora parla de la condició de la dona de la seva època, del seu paper limitat en la societat i de la seva manca de recursos propis. Emma Watson és una jove de dinou anys que acaba d’arribar a Londres i que, com les seves germanes, s’ha de casar aviat si no vol veure’s abocada a la pobresa, la solteria o a viure eternament amb el seu germà i la seva dona. “És una obra, plena de sorpreses i sotragades emocionals, profunda i intel·ligent, té bellesa i llum, però també parts fosques, és una comèdia filosòfica”, explica el director.

Els Watson és un regal lluminós, una celebració de la creació, de la cultura i de la vida”, diu Mestres, que dirigeix un gran repartiment format per 19 actors i actrius entre el qui figuren Mercè Aránega, Laura Aubert, Guillem Balart, Dafnis Balduz, Jordi Banacolocha, Lluïsa Castell, Jordi Coll, Mireia Illamola, Laia Manzanares, Laura Pau, Fina Rius o Marc Rius, entre molts altres.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!