NOVA TEMPORADA TEATRAL

Els models de família vertebraran la nova temporada de la Sala Beckett

Jordi Casanovas, Magda Puyo, Oriol Pla, María Velasco, David Plana o Sergio Baos són alguns dels noms destacats de la nova programació

Rubén Garcia Espelta

La Sala Beckett ha presentat les seves noves apostes per la nova temporada. Es tracta de 18 espectacles, que es veuran entre el setembre i el juny, la majoria d’ells amb un eix temàtic comú: els models de família i el seu paper social.

 

El coreògraf Andrés Corchero estrenarà temporada amb Absències, una obra que amb la companyia de la seva filla homenatja la figura del pare. Sobre el procés d’adopcions homoparental en parlarà La Sort, de Judi Disla, mentre que Talaré a los hombres de sobre la faz de la tierra, de María Velasco, una peça sobre els abusos, l’educació sexual o la prostitució. Un dels plats forts de la temporada apunta a ser Tocar mare, un text de Marta Barceló dirigit sobre Jordi Casanovas que explica la particular relació que hi ha entre una mare i una filla (Lluïsa CastellGeorgina Latre) basada en contractes de servei. Sobre famílies disfuncionals versaran altres muntatges com Els encantats de David PlanaLes maleïdes de Sergio Baos.

El retorn de 4 èxits de la cartellera

La temàtica familiar també permetrà recuperar un èxit que ja es va poder veure l’any 2017 al Teatre Lliure: és Travy, una petita perla escènica de Pau Matas i Oriol Pla que compta amb la participació de la família d’aquest últim. Però no serà l’únic retorn que veurem aquesta temporada, la Beckett donarà una segona vida a altres espectacles com: El desig del cor de Caryl Churchill, un espectacle Lucia del Greco estrenat al Tantarantana saltaran ara a la Beckett: l’èxit dirigit per Julio Manrique, Animal negre tristesa, i Eufòria de Lara Díez Quintanilla.

Oriol Pla i la seva família protagonitzen ‘Travy’

Altres apostes de la temporada

Un dels plats forts de la temporada apunta ser Viatge d’hivern (o quan Jelinek va deixar de tocar Schubert), de la Premi Nobel de Literatura Elfriede Jelinek, dirigida per Magda Puyo i dramatitzada amb Marc Villanueva. També tindràn cabuda la creadora Anna Serrano que presentarà, amb la companyia Amaga, l’espectacle Allò que hi ha després del diumenge; Asesinato de un fotógrafo, de Ferran Dordal i Lalueza; o el debut teatral del crític Santiago Fondevila que ha escrit La gran farsa (Els jutges no porten botons vermells a la toga), que comptarà amb direcció de Ramon Simó.

Clara Peya/Bru Ferri, Encarni Sànchez, Laia Alberch, Rosa Cadafalch i Pepo Blasco a ‘Viatge d’hivern’, inspirada en els cicles de les cançons de Winterreise de Franz Schubert

Com cada any l’autora resident, Eu Manzanares, presentarà una nova obra, així com també ho faran les companyies residents Titzina Teatro, Juan Miranda i Las Chatis de Montalbán.

Més informació, imatges i entrades dels espectacles de la temporada de La Beckett, aquí.

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Una dona, un paper, cent homes

Una dona, un paper, cent homes

L’actriu María Hervás protagonitzarà una de les experiències teatrals més singulars d’aquest Grec: The Second Woman (‘La segona dona’) de Nat Randall i Anna Breckon, dues creadores que treballen en […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!