Els actors i les actrius de ‘Com si fos ahir’ defensen la continuïtat de la sèrie

Rubén Garcia

La sèrie televisiva de TV3 Com si fos ahir està en perill, així ho han explicat els professionals que hi treballen en una campanya per demanar a la televisió pública catalana, que malgrat la seva complicada situació econòmica, no cancel·li la ficció.

Marta Angelat, Silvia Bel, Pepo Blasco, Marc Cartes, Roger Coma, Eduard Farelo, Elena Gadel, Montse Germán, Alícia Gonzàlez Laá, Andrés Herrera, Àurea Márquez, Olalla Moreno, Jordi Rico i Maria Rodríguez, juntament amb un gran nombre de professionals més, ho expliquen en aquest vídeo:

Tot i que la cadena ja ha anunciat que no hi ha intenció de finalitzar la sèrie, els impulsors de la iniciativa han posat en marxa aquesta campanya per explicar que els rodatges segueixen ajornats i critiquen la vaguetat de les respostes de la direcció.

Aquest col·lectiu format diferents professionals, com actors, guionistes o el mateix comitè d’empresa de la cadena, adverteixen que si la sèrie es cancel·la, es posen també en perill els valors associats a aquesta ficció com ara “la normalització lingüística, la consolidació d’una indústria audiovisual catalana i l’acompanyament de les tardes de la gent de manera molt transversal i completament intergeneracional“.

També fan valdre el paper d’aquests espais televisius a l’hora de contribuir a fer una societat més igualitària i inclusiva amb temàtiques socials com els refugiats, la violència de gènere, l’acceptació de col·lectius com els migrants, LGTBIQ+, salut mental o persones en risc d’exclusió social, entre moltes altres.

Si TV3 deixa d’invertir en ficció audiovisual, significa que deixa d’invertir en la indústria audiovisual catalana, que va arribar a ser un referent fa 20 anys“, afirmen els impulsors, i asseguren que si la televisió pública no aposta per la producció audiovisual catalana tampoc ho faran grans empreses o plataformes internacionals com Netflix, HBO o Movistar. 

Per la seva banda, l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya ( AADPC) ha fet públic avui el seu malestar pel tema: “La sèrie diària de TV3 és i ha estat sempre una poderosa eina per impulsar l’audiovisual català i la seva indústria, i ha tingut un paper fonamental en la normalització lingüística“. L’AADPC concreten que ja han demanat una reunió amb la Generalitat de Catalunya per assegurar la continuïtat de programes com Com si fos ahirPolònia.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!