Els 10 espectacles més aplaudits de 2019 a Teatre Barcelona

Redacció

Estem als darrers dies de l’any i és el moment de fer balanç teatral. Aquest 2019 ha sigut un any molt ric i interessant per a la cartellera de la ciutat que s’ha omplert de propostes de tota mena: comèdies, musicals, drames corprenedors, històries surrealistes o clàssics de tota la vida. A Teatre Barcelona, hem donat un cop d’ull a les nostres estadístiques, extretes de les puntuacions amb les quals valoren les obres els nostres col·laboradors i usuaris, per confeccionar el rànquing dels espectacles més aplaudits de l’any al nostre web. El resultat ha estat el següent:

1. La reina de la bellesa de Leenane ha sigut l’espectacle més aplaudit i, per tant, el millor valorat de l’any pels nostres usuaris i recomanadors. Julio Manrique, col·laborador habitual de La Perla 29, dirigeix el brillant text de Martin McDonagh, ambientat en un petit poble al comptat irlandès de Connemara.

2. Lehman Trilogy. Balada para sexteto en tres actos ha obtingut el segon lloc. En aquest cas, Sergio Peris-Mencheta versiona i dirigeix aquest fascinant viatge que narra amb humor l’ascens i caiguda de la família Lehman. Un èxit que va arribar a Barcelona després d’haver esgotat entrades a Madrid per impressionar crítica i públic.

3. Todas las noches de un día, el nou drama del sempre genial Alberto Conejero, ha estat la tercera proposta més aplaudida de l’any. Carmelo Gómez i Anna Torrent van ser els protagonistes d’aquest poema dramàtic que gira al voltant dels records del passat i s’ha guanyat la tercera posició entre el més destacat de l’any.

4. Jerusalem ha estat també una de les sorpreses de la temporada. Estrenada originalment al Festival Grec, aquest text extremament original i singular que parteix de les essències de la vella Anglaterra, va arribar recentment al Teatre Romea on encara continuarà fins passat festes. Es tracta del segon espectacle amb direcció de Julio Manrique que aconsegueix entrar en aquest rànquing del millor de l’any.

5. West Side Story. Tot i haver-se estrenat en les darreres setmanes de 2019, l’emblemàtic musical de Leonard Bernstein i Stephen Sondheim ha aconseguit tancar el quintet de millors espectacles de l’any. Encara en cartell, aquest fenomen escènic de SOM Produce es pot veure al Teatre Tívoli fins al febrer de 2020.

6. La dansa de la venjança, el text de Jordi Casanovas, dirigit per Pere Riera ha assolit la sisena plaça. Aquest thriller dramàtic que parla sobre la separació d’una parella, actualment, es troba de gira. El 10 de gener es podrà veure al Teatre Auditori de Granollers.

7. El cartógrafo és el següent muntatge d’aquests deu destacats a Teatre Barcelona. També estrenat al Festival Grec, aquest text de Juan Mayorga protagonitzat per Blanca Portillo, planteja una dura i interessant història sobre l’oblit a la Varsòvia dels nostres dies.

8. Esperant Godot, una de les grans apostes de l’any de la Sala Beckett (i encara en cartell), s’ha guanyat també l’estima dels nostres usuaris i col·laboradors durant el 2019. Fins ara, la sala del Poblenou no havia emprès encara la producció de l’obra més coneguda de l’autor que va deixar-li el seu nom. Per això, l’alegria ha estat, en certa manera, doble. El muntatge té, també, una gira pendent per Catalunya. Esteu atents!

9. La bona persona de Sezuan, dirigida per Oriol Broggi i protagonitzada per Clara Segura, és la penúltima millor obra d’aquest rànquing. Peça emblemàtica del teatre èpic, Bertolt Brecht planteja una reflexió incòmoda que va seduir, sense dubte, al públic que la va veure al Teatre Nacional: quins són els límits de les bones intencions?

10. La dona del 600 tanca, finalment, la llista del més aplaudit del 2019 a Teatre Barcelona. L’espectacle escrit i dirigit per Pere Riera i protagonitzat per Mercè Sampietro i Àngels Gonyalons és una comèdia dramàtica que gira en torn a la pèrdua, la nostàlgia i els vincles emocionals amb els records i les persones. L’obra, ara mateix, es troba de gira. La podreu recuperar, properament, al Teatre-Auditori de Sant Cugat o al Teatre Kursaal de Manresa, entre d’altres espais de Catalunya.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari