El Crèdit flueix a La Villarroel

Comunicació

elcredit

“No flueix el crèdit”. Tots hem sentit mil i una vegades als mitjans de comunicació aquesta expressió, sense saber ben bé a què es refereix. Ara es converteix en el fil argumental de la nova comèdia de La Villarroel, la sala del Grup Focus dirigida per Borja Sitjà.

L’acció es situa en una caixa d’estalvis i narra la història d’un senyor ofegat pels deutes que tracta de demanar un crèdit, amb un bon aval: la promesa que el tornarà. Davant la negativa del director de l’oficina, el client llança una amenaça absurda que desencadena la comèdia. Però l’obra no només parla d’economia… Parla de la crisi, la desesperació, de la fragilitat, de les relacions humanes… “El crèdit” deixa palesa la vulnerabilitat amb que, en un no-res, tot pot desfer-se sense saber perquè. Ah, i també tracta les relacions de parella. Com bromeja Jordi Galceran, aquesta podria ser la precuela de “La extraña pareja”.

Fill del “Torneig de Dramatúrgia”

El text va ser el guanyador de la primera edició del Torneig de Dramatúrgia del Temporada Alta, competició que va propiciar la creació de textos com “Smiley”, “Red Pontiac” o “La nostra Champions particular”, que han habitat als escenaris catalans al llarg dels últims mesos. Si  “El crèdit” no s’ha estrenat abans ha estat per decisió del seu autor, Jordi Galceran, que ha necessitat madurar el text per poder-lo allargar fins als 90’ que requereix un espectacle comercial evitant engreixar la obra amb escenes sense contingut. “M’agrada que a un text hi hagi l’essencial per a que funcioni”, afirma Galceran a la roda de premsa.

elcredit2

Posant el dit a la llaga

Jordi Galceran és un dels pesos pesats de la dramatúrgia catalana. Va popularitzar-se per al públic majoritari amb “El métode Gronholm”, text del qual tant el director (Sergi Belbel) com els actors (Jordi Bosch i Jordi Boixaderas) en veuen molts paral·lelismes. Primer de tot, perquè conté una alta dosi de realitat i s’enmiralla en tot el que passa al voltant: “El crèdit fa una radiografia sense pietat de la nostra societat” i “és una mica subversiva, perquè dona armes a l’espectador de com fer front a aquestes situacions”. I seguidament, com afirmava Boixaderas “és una comèdia perfectament engranada, molt ben construïda… És un gag rere un altre”. Per a Galceran el seu nou espectacle és com una de les comèdies de Billy Wilder, de les que contenen dards enverinats i posen el dit a la llaga tot fent riure l’espectador.

Sense data de partida

L’espectacle es representarà a La Villarroel a partir d’aquesta setmana, i encara no té data de partida.

creditrecomanada

MÉS INFORMACIÓ I COMPRA D’ENTRADES

http://www.teatrebarcelona.com/espectacle/el-credit

 

Escrit per
Comunicació
Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix […]

Comentaris
 • Neus Mònico Fernández
  Neus Mònico Fernández

  La recomanem a tothom.
  Divertida,irónica i molt ocurrent.
  Dos actors de primera!!!!, com són Jordi Boixaderas i Jordi Bosch.
  La nostra valoració és de 9.

  Respondre
  20/09/2013
Enllaç copiat!