El TNC celebra els 75 anys de Benet i Jornet amb un homenatge

Mercè Rubià

El Teatre Nacional de Catalunya homenatjarà dimarts vinent Josep Maria Benet i Jornet, una de les figures clau de la dramatúrgia catalana, en motiu del seu 75è aniversari. La celebració coincideix amb la notícia que l’autor d’Una vella, coneguda olor (1964) pateix alzheimer.

L’homenatge es farà al mateix TNC el 16 de juny a les 20.00 hores, quan diversos actors faran una lectura de fragments de la seva obra dramàtica. Lourdes Barba, Sergi Belbel, Xavier Alberti i Toni Casares seran els encarregats de dirigir Mercè Arànega, Clàudia Benito, Jordi Boixaderas, Pep Cruz, Sara Espígul, Anna Güell, Mont Plans, Cesca Piñón, David Selvas, Lluís Soler i Pau Vinyals. Després hi haurà pastís amb 75 espelmes.

Benet i Jornet té més d’una quarantena d’obres publicades, entre les que hi figuren Berenàveu a les fosques, El manuscrit d’Alí-Bey, Testament, E. R. o Olors. La seva obra li ha valgut el Premio Nacional del Teatro, la Creu de Sant Jordi, el Premi Max d’Honor i el Premi d’Honor de les Lletres Catalanes.

Benet i Jornet, a més, ha destacat com a guionista de televisió amb sèries com Poble Nou, Nissaga de poder, Laberint d’ombres, El cor de la ciutat i Ventdelplà a TV3 i Amar en tiempos revueltos i La señora a Televisió Espanyola

FONT: El Periódico de Catalunya

Escrit per
Mercè Rubià TWITTER

Periodista. Teatrera. Enamorant-me de la dansa i el circ. Advertència: Si la majoria de recomanacions tenen molts aplaudiments no és per falta de criteri (que potser també), sinó perquè prefereixo parlar de les obres que m’han agradat. Molt lluny de voler fer (o ser) crítica.

Articles relacionats

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!