ANIVERSARI

El Teatre Gaudí celebra 15 anys de vida reivindicant els musicals de proximitat

A la celebració s'hi suma el retorn de la companyia Egos Teatre, una funció especial del mític muntatge 'The Wild Party' o un nou musical amb cançons d'Eurovisió

Rubén Garcia Espelta

L’any 1995 va néixer en una antiga fàbrica d’ascensors del carrer Castillejos el Versus Teatre, una petita sala amb capacitat per 102 persones impulsada per una companyia formada per l’autor i director d’escena Ever Blanchet i els actors Maria Clausó i Jesús Fernández (Eles Alavedra). Però les seves aspiracions anaven més enllà, volien una sala amb grades a les quatre bandes. El 2008 es va fer realitat el seu somni i van transformar un antic supermercat del carrer Sant Antoni Maria Claret de Barcelona en l’actual Teatre Gaudí.

“No vaig parar fins a trobar un espai on obrir un teatre a quatre bandes”, explica Ever Blanchet. “A nosaltres, com a creadors, ens interessa un teatre no sotmès a la frontalitat, on l’espectador se sent immers dins l’escena, proper als actors i gaudint dels més petits detalls”, afegeix la directora i actriu Maria Clausó. Malgrat haver deixat la gestió del Versus Teatre, al 2018, de tota aquesta aventura han passat 15 anys durant els quals s’hi han representat 250 espectacles, 59 d’aquests són musicals. “No és casualitat que inauguréssim amb un concert dramatitzat amb temes d’Stephen Sondheim”, recorda el director de l’espai. El Teatre Gaudí es reivindica com “la primera fàbrica de creació de teatre musical de Barcelona” un “lloc d’exhibició i producció per a moltes companyies que posteriorment han fet el salt a teatres grans” que no sempre s’ha sentit recolzat per les administracions: “Estem decebuts amb les administracions per les ajudes que dediquen no només a nosaltres, sinó al teatre musical en català”.

Durant aquests 15 anys el Teatre Gaudí ha programat espectacles musicals d’autoria internacional, com Carrie amb Muntsa Rius, Sugar amb Iván Labanda i Rubén Yuste, fenòmens musicals com El Despertar de la Primavera, Tick Tick Boom! amb Xavi Duch o The Wild Party amb Roger Berruezo, entre altres. També s’han pogut veure musicals d’autoria local com Mares i filles de David Pintó amb Nina i Mariona Castillo, Limbo de Les Impuxibles i Marc Rosich, Bed & breakfast de Laia Fort i Els Amics de les Arts, Barcelona 24h de Pau Barbarà, Ojos Verdes de LaBarni Teatre o el familiar Els Músics de Bremen. El teatre de text i les comèdies populars també han tingut el seu espai a la cartellera del Gaudí.

Una programació especial d’aniversari

Per celebrar aquesta data tan especial els responsables de la sala proposen tres espectacles amb un ADN molt Gaudí. Roger Berruezo i Xavi Duch, encapçalant el repartiment, recuperaran The Wild Party, la primera producció de gran format que va fer impulsar aquest espai, en un concert teatralitzat amb única funció: el 20 de febrer.

Aquesta celebració també serà especial pel retorn d’una aplaudida companyia de teatre musical que, tot i que no han deixat de treballar junts en altres àmbits, feia anys que no signava una nova proposta: Egos Teatre. La companyia, que va estrenar el seu primer espectacle Rudigore o la nissaga maleïda al Versus, torna amb Baby Boom! El musical del destape. Es tracta d’un vodevil esbojarrat, amb música d’Albert Mora, sobre l’explosió demogràfica que va viure els Estats Units i Espanya a mitjan del segle XX. “És un espectacle que recull l’essència d’aquell Rudigore, un espectacle sense complexos, una mica boig i que arriba a l’extrem de la creativitat”, explica Toni Sans, una de les ànimes d’Egos Teatre juntament amb Rubèn Montañá.

Per la seva banda, Suerte en mi vida, una altra companyia amb trajectòria al Gaudí, presentarà Tuelf points, un nou musical en el qual sonaran un centenar de cançons icòniques del Festival d’Eurovisió. “És un concert teatralitzat amb cançons i on s’explica una història”, explica Karen Guitérrez, directora del muntatge: “És una fórmula que ja ha funcionat en altres obres com Lo tuyo y lo mio“. El muntatge comptarà amb la direcció musical de Dídac Flores i la col·laboració virtual de Nina o Miki Núñez.

Més informació, imatges i entrades sobre els espectacles del Teatre Gaudí a:

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!