El teatre català triomfa als Premis Max

Redacció

El teatre català ha estat un dels grans triomfadors de la 22a edició dels Premis Max de les Arts Escèniques, celebrats al Teatre Calderón de Valladolid, en un escenari que simulava un trigal castellà. Dels 22 guardons lliurats, set han sigut per produccions catalanes, malgrat que La ternura, d’Alfredo Sanzol, ha estat distingit com a millor espectacle teatral de l’any, en detriment de Temps salvatge que també estava nominada en aquesta categoria.

Els espectacles catalans que s’han endut premis han estat: Grito pelao, de Rocío Molina, que ha aconseguit els guardons de millor espectacle de dansa i millor composició musical (signada per Sílvia Pérez Cruz). A.K.A (Also Known As) ha continuat amb la seva bona ratxa emportant-se els de millor autoria revelació (Daniel J. Meyer) i millor actor protagonista (Albert Salazar). També dos guardons han anat a parar a Temps salvatge: millor autoria teatral (Josep Maria Miró i Coromina) i millor direcció de teatre (Xavier Albertí). Finalment, Jordi Prat i Coll va rebre el premi de millor adaptació d’obra teatral per Els jocs florals de Canprosa.

Més enllà de premiats catalans, també s’han emportat un Max l’actriu María Hervás com a millor protagonista d’Iphigenia en Vallecas (que també ha estat espectacle revelació) i la veterana Concha Velasco que ha rebut el Premi d’Honor per tota la seva carrera.

Escrit per
Redacció
Arxivat a
Articles relacionats

El llegat de Warlikowski

Krzysztof Warlikowski no és un director fàcil, una d’aquelles estrelles rutilants que sovint venen a casa nostra per meravellar-nos. Perquè el seu teatre és força complex. Al nostre país, només […]

Comentaris
  • Alba Espinasa

    Us heu deixat un català, en David Moreno i el seu Max al millor espectacle de Teatre de Carrer per Flotados.

    Respondre
    22/05/2019
Enllaç copiat!