El Tantarantana presenta la temporada 2019-20

Redacció

El Tantarantana ha presentat en roda de premsa la programació de la seva nova temporada 2019-2020, en la qual es reivindica com a centre de creació compromès i arriscat. El director de la sala, Ferran Murillo, ha posat l’èmfasi en els projectes de suport a la creació, comunitat, internacionalització i formació que el teatre desenvolupa des de fa diverses temporades. Segons han exposat, la programació d’enguany continua la línia del teatre i s’articula al voltant de la confiança en les companyies per sobre del producte. L’acte ha comptat amb la presència i participació de les més de cinquanta companyies de les programacions de Baixos22, Atic22 i Familiar que podeu consultar en aquest enllaç.

Els paraigües han estat l’element protagonista de la presentació. Han sigut escollits com a imatge de la temporadaper motius de vincle històric -ja que abans de ser una fàbrica de creació Tantarantana era una fàbrica de paraigües- però també com a metàfora dels conceptes d’obertura, protecció, acollida i trobada.

Per a Ferran Murillo, director de la sala, un dels principals objectius de la temporada és donar visibilitat i volada als projectes del teatre, que és molt més que una sala exhibidora. Tantarantana desenvolupa actualment nou projectes organitzats en quatre línies: creació, comunitat, formació i internacionals. L’altre objectiu de la temporada, segons la direcció, consisteix en fiançar la línia de programació que des de les darreres cinc temporades ha significat un constant augment d’espectadors i la baixada de la seva mitjana d’edat.

Respecte a aquest tema, ha destacat també la presència per segon any consecutiu del RBLS Festival de Teatre Jove de Barcelona. Carme Tierz, directora del festival, ha apuntat que “Volíem fer-ho cada any a un teatre, però la temporada passada va ser al Tantarantana i vam quedar tan contentes que el farem aquí sempre que ens hi vulguin!”.

Tantarantana en xifres i paritat

Durant la presentació, també hi ha hagut espai per a convertir la sala en xifres. La temporada 2019-2020 passaran per Tantarantana més de 50 companyies, hi haurà més de 500 funcions i segons la mitjana de les quatre temporades anteriors, hi passaran més de 26.000 espectadors (es tracta de la segona sala de proximitat -menys de 200 butaques- amb més afluència de públic de la ciutat de Barcelona).

Maika Pacheco, la gerent del Tantarantana, ha volgut fer públiques també les dades sobre paritat de creadores de la temporada: seran 20 dramaturgues i 20 dramaturgs (50%) i 15 directores i 23 directors (40/60%), als que faltarà afegir les i els implicats en els festivals i cicles que tindran lloc (RBLS, PÍNDOLES, DNI i ASSAJAR ÉS DE COVARDS). La direcció ha aprofitat aquest moment per explicar que la sala està elaborant un protocol d’acció en cas de violència masclista durant els espectacles i entrada i sortida d’espectadors.

Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!