El SAT! inaugura una temporada plena de complicitats

Redacció

El SAT! Sant Andreu Teatre inaugura de la temporada 2019-2020 amb un bon grapat de propostes interessants centrades, principalment, en la dansa i el teatre familiar. Com a acte inaugural d’aquesta nova temporada es representa Eh man hé, el nou espectacle de la companyia Zero En Conducta, espectacle obert parcialment al públic amb reserva prèvia.

Programació familiar

La programació familiar, però, arrencarà oficialment el 15 de setembre amb l’estrena a Barcelona de La lluna en un pot (un espectacle incomprès) de la companyia La Petita Malumaluga, que ha fet residència tècnica al SAT! L’espectacle, dirigit a la primera infància, es va estrenar a Fira Tàrrega amb totes les entrades exhaurides. De la resta de propostes familiars us destaquem els següents espectacles:

Jojó

Jojó de la Cia. Ytuquepintas, és un espectacle basat en la tècnica d’art en sorra amb música en viu i titelles de gran format. Una preciosa proposta escènica de poesia visual que ens explica l’aventura d’en Jojó, un petit orangutan de la selva de Borneo que, desprotegit i sol d’alt d’un arbre, veu com els humans destrueixen tot el seu hàbitat. Inspirada en fets reals, la història d’en Jojó convida als menuts a reflexionar sobre la fragilitat de l’ecosistema.

Quotidafionismes

Quotidafionismes és un concert d’objectes quotidians que demostren que la música és allà on decidim trobar-la. És possible fer música amb una regadora, una escala o una cadira? Quatre músics amb una dilatada carrera professional s’uneixen per oferir un concert únic d’objectes quotidians que es converteixen en instruments musicals extraordinaris. Tocaran nous temes i versions de jazz i música popular.

Sihir i la nit de reis

La companyia Lazzigags presenta Sihir i la nit de reis, un espectacle per gaudir el Nadal en família que ens farà viatjar fins allà on viuen els Reis Mags. Quan la Laia necessita ajuda o se sent trista crida a Sihir, una força màgica que l’ajuda i l’acompanya sempre. Ara els seus pares estaran fora de casa una temporada per un viatge de feina, i ella i el seu germà Aran van a viure a casa la tieta Marta, que els estima molt. Però arriba el Nadal i troben a faltar els pares. Els dos germans escriuran una carta als reis demanant un regal secret i, amb Sihir, visitaran allà on viuen els Reis Mags.

Baobab

Baobab és un homenatge a totes aquelles persones, grans i menudes, a qui la violència dels conflictes armats les ha obligat a deixar la seva terra. I, tot i la temàtica, és un espectacle ple d’humor i diversió. Dos venedors ambulants s’han de refugiar d’una gran tempesta. Mentrestant, ens expliquen la història d’un bolet i un esquirol que, degut a la guerra, emprenen una gran aventura per trobar un nou arbre on poder viure.

Camí a l’escola

Camí a l’escola és una història de superació i esforç inspirada en el documental “Sur le chemin de l’école” de Pascal Plisson. Tres germanes s’han d’enfrontar diàriament amb multitud d’adversitats i perills per arribar a l’escola. Un camí diari que sempre és diferent i que, avui, ho canviarà tot. Una realitat per molts infants d’arreu del món que són conscients que només l’educació els obrirà portes a un futur millor.

Klé

Per últim, Cia. Teatre Addaura Visual presenta l’espectacle infantil Klé. A partir de la reflexió de Paul Klee, “un dibuix és una línia que se’n va a passejar”, la companyia Addaura Teatre visual es submergeix en la creació de Klé, un espectacle de dansa, màgia, maniuplació d’objectes i titelles, tecnologia i teatre negre que busca acostar als més petits la figura de l’artista.

Programació de dansa

Pel que fa a la programació de dansa, s’encetarà els dies 27 i 28 de setembre amb l’estrena en format de sala de [kórps] de Miquel Barcelona, també  un espectacle estrenat en versió carrer a Tàrrega i coproduït pel SAT!, El Graner, Fundació Catalunya La Pedrera i Fira Tàrrega, Suport a la creació.

A més a més, més enllà del Festival Dansat, que se celebrarà del 19 al 27 d’octubre, el SAT! també comptarà amb altres espectacles de dansa com els que us destaquem a continuació:

After the party

After the party es un espectacle del coreògraf Thomas Noone, que torna a pujar a l’escenari per enfrontar-se amb el seu alter ego en un solo que combina dansa, titella, gest i objectes. After the Party, a més d’una pausa amb la companyia, suposa una inflexió en la trajectòria creativa de Noone.

Leve

Leve pren la lleugeresa i les seves contradiccions com a tema i estratègia de treball per reflexionar sobre la contemporaneïtat i el present mitjançant llenguatge escènic i el de la dansa. En un món que tendeix a allunyar-se d’allò material i greu en tots els seus aspectes, la coreògrafa Paloma Muñoz es planteja com es manifesta en el cos aquesta lleugeresa de l’època, com la dansa sobreviu a aquest abandonament de la matèria i com això afecta a la pràctica artística.

I és que enguany el SAT! reforça complicitats tant pel que fa a la programació familiar com de dansa, per tal de donar suport a la creació i farcir la programació amb els nous projectes de les companyies del territori.

Arxivat a
Articles relacionats

4 obres clàssiques que pots regalar per Nadal

Els autors clàssics sempre són a la cartellera i són textos necessaris que necessitem recuperar per molts motius: pel seu llegat artístic, però també per recordar d’on venim, entendre el […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!