Jose Luis Sixto: “Amb ‘El Médico’, per primera vegada, estem competint de tu a tu amb el panorama internacional”

Redacció

Després del seu pas pel Teatro Nuevo Apolo de Madrid, arribarà l’abril de 2020 al Teatre Tívoli de Barcelona la producció El Médico, el musical, que va començar amb una gira com a concert simfònic i va tenir mesos de preparatius, enregistraments i assajos. D’aquesta manera, arriba el que pretén ser vaixell almirall del teatre musical estatal, amb un capità al qual l’aficionat als musicals segur reconeix, José Luis Sixto. Ningú millor que ell per a explicar-nos en primera persona les sensacions que va tenir prèvies a l’estrena.

“És una experiència apassionant” ens comenta el director del qual recordem treballs com Excítame (El crimen de Leopold y Loeb) o, més recentment, Como un guante; o com a director resident de la saga The Hole “Jo crec que cada projecte que encaro ho faig en cos i ànima. En l’últim any i mig no hi ha hagut una altra cosa al cap. Els últims sis mesos han estat de vertigen, treballant en equip, incansablement, per a fer el somni de molta gent realitat” i en parlar de somnis complerts, no pot evitar esmentar el nom de Iván Macías, Pablo Martínez i Félix Amador, una criatura tricèfala que s’ha recolzat en un equip creatiu on ressonen noms com els de Olly Steel en el disseny de so, Alfons Flores en el d’escenografia, Lorenzo Caprile com a dissenyador de vestuari, Jorge Blass en l’apartat d’efectes especials, Luis Perdiguero en el disseny de ilumanción i Francesc Abós com a coreògraf, al costat del qual Sixto comparteix la direcció de El Médico. I per descomptat el nom que no ha de faltar és el de l’autor de la novel·la que ha donat motiu a tot el que avui està en marxa “Crec que també és el somni de Noah Gordon, que va veure com la seva obra es convertia en alguna cosa que mai havia pensat, però que ha abraçat i ha donat suport des del primer moment. I és el somni d’una companyia que, des que comencem els concerts simfònics, s’han compromès al 200% amb la implicació que s’exigeix”.

I suposem que també és el teu somni, no?

JOSÉ LUIS SIXTO: Per a mi és tot un orgull! És el somni propi d’un gran projecte original i a més 100% espanyol. I sense minvar cap dels components ni de qualitat, ni tècnic, ni d’imatge. Per primera vegada estem competint de tu a tu amb el panorama internacional.

Quina és la major dificultat que t’has trobat a l’hora d’aixecar aquesta producció?

Jo crec que la major exigència és la que nosaltres mateixos, com a equip creatiu, ens hem posat. Sempre desitgem tenir més temps per a afermar, per a investigar, però és alguna cosa que crec natural en el procés creatiu.

Si fem un cop d’ull a la cartellera, comprovem la quantitat de musicals que tenim al nostre abast, més els que en breu se sumaran a la llista, serà que estem presenciant el veritable enlairament del gènere? “És una temporada complicada pel nombre de musicals que coincideixen en cartell, però crec que la qualitat de tots és excepcional. I crec que és alguna cosa que públic i professió hem de celebrar” Ens deia Sixto fa uns mesos “Portem 20 anys fent passets molt importants, sòlids, i crec que és important que productores i equips donin suport a productes com és El Médico”.

A més de director teatral, José Luis Sixto és un grandíssim admirador del teatre musical, quan té oportunitat s’escapa a descobrir què es cou en els escenaris internacionals i li preguntem què és el que ha volgut aportar ell a aquesta producció, no ja com a professional, si no com a espectador amant dels musicals “Sobretot l’emoció” Ens diu sense dubtar-ho un moment “L’objectiu és tractar d’esborrar les petjades que separen l’escena de les butaques, perquè en tot moment l’espectador senti el viatge del protagonista en primera persona”.

Quines sensacions t’agradaria que El Médico provoqués en el públic?

Que s’emocioni i vegi la primera part de l’obra amb ‘Rob nen’ amb els ulls d’un nen, i l’emoció i la tristesa d’algú que ha perdut als seus germans i a la seva mare, que descobreixi el desert amb sorpresa, que senti un primer amor i visqui molt intensament el drama que té la segona part, on no hi ha mocador que es resisteixi a unes llàgrimes.

De manera que ens garanteixes una platea emocionada?

Això espero, això seria bon senyal!

Text: José Antonio Alba / Iván F. Mula

Fotos: José Antonio Alba

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari