El Maldà estrena la comèdia ‘El pont’, una història d’amor i desamor amb la vida

Redacció

Dos personatges coincideixen en un pont amb intencions de llançar-se daltabaix. En una sèrie d’embats hilarants les seves ganes de matar-se faran aflorar coincidències inquietants i connectaran els dos personatges d’una manera tan imprevista com sorprenent. Aquest és el punt de partida d’El pont , una obra que es podrà veure a partir del 16 de febrer al Maldà. El muntatge, impulsat i protagonitzat per Babou Cham i Llorenç González, presenta amb un humor tot un seguit de situacions, emocions i pensaments que de vegades es transformen en desig de desaparèixer del món, ja sigui en forma de reflexió passatgera i quotidiana, de somni o d’impuls amb un aire més sinistre.

La peça, una adaptació de l’obra original del del dramaturg francès Laurent Van Wetter, parla de les ganes de matar-se, de la covardia i de l’amistat. “És una peça basada en el joc sobre un impuls que ens porta al llindar entre la vida i la mort”, explica la directora, Elena Fortuny: “La por d’una cosa i la de l’altra, la soledat, les limitacions pròpies, l’aclaparament d’estar vius i vives i de no tenir les eines per sortir-nos-en ens empenyen a situacions delirants alhora que perfectament reconeixibles”. El text també reflecteix com la trobada, els vincles i la connexió amb els altres esdevé un motiu per viure: “És una obra sobre el desamor perquè, al final, la desconnexió dels altres ens projecta cap a la mort i la connexió amb les altres ens xucla de nou cap a la vida”, explica Fortuny.

Albert Tola ha actualitzat l’obra als temps contemporanis i l’ha dotat d’una caràcter metafísic i oníric on no hi falta el sentit de l’humor: “Amb l’Helena, hem provat d’acostar la peça a la intimitat de cadascú, on hi ha nits en què no saps si riure o plorar”. Lluny de centrar-se en la part més fosca de l’existència, El pont és una proposta còmica i reflexiva que busca apropar l’obra a la intimitat de cadascú: “L’humor de les situacions que planteja el text arriba a ser delirant perquè parteix de situacions reconeixibles però que es projecten de seguida vers un pla simbòlic, en el qual la fantasia ens permet aprofundir en les emocions i els impulsos més profunds i de vegades més soterrats en la nostra petita existència quotidiana”, explica Fortuny.

El pont s’estrena el 17 de febrer (amb prèvia el 16) i estarà programat a la sala del Carrer del Pí fins al 13 de març. Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!