ÒPERA

El Liceu presenta una temporada 25/26 marcada per l’art de l’imprevisible

Òpera, dansa i grans veus per a una temporada que celebra la sorpresa, la creació contemporània i el comiat del mestre Josep Pons

Redacció

El Gran Teatre del Liceu ha desvetllat els detalls de la seva temporada 2025-2026 sota el lema L’imprevisible, una proposta que conjuga grans títols del repertori operístic amb noves produccions, creació contemporània i veus d’excepció. 195 funcions —12 títols d’òpera, 16 de dansa, 8 recitals i 8 activitats al Foyer—, formaran part de les noves apostes de l’històric equipament barceloní ubicat a La Rambla.

Òperes de llegenda i noves mirades escèniques

L’inici de la temporada tindrà lloc el 22 de setembre amb La zorra astuta de Janáček, amb direcció escènica de Barrie Kosky i Josep Pons al podi, qui afronta també el seu últim any com a director musical del Teatre. La temporada brilla amb altres grans títols com Tristan und Isolde, que suposa el debut mundial de Lise Davidsen com a Isolde al Liceu, Le nozze di Figaro dirigida escènicament per Marta Pazos o La Gioconda, amb Ekaterina Semenchuk i Saioa Hernández compartint paper protagonista.

També destaca Akhnaten de Philip Glass, amb la seva música hipnòtica, i Manon Lescaut, dirigida per Àlex Ollé amb una poderosa Asmik Grigorian. A més, Falstaff de Verdi tancarà simbòlicament l’etapa de Josep Pons amb una mirada intel·ligent i humorística del clàssic verdià.

L’òpera com a territori de creació contemporània

La temporada 25/26 fa una aposta decidida per la nova creació. Els Stuntmen, un projecte operístic de Nao Albet i Marcel Borràs amb música de Fernando Velázquez, qüestiona els arquetips masculins des del món del cinema d’acció. El projecte Òh!pera, liderat per Àlex Ollé, arribarà a la cinquena edició amb tres microòperes escrites per Sergi Puig, Arnau Brichs i Anna Colom.

Aquest esperit de recerca i risc impregna també Werther de Massenet, amb posada en escena de Christof Loy i el debut de Xabier Anduaga en el rol titular, i es manté en obres com Semiramide de Rossini o Orlando de Händel, dirigides respectivament per Paolo Arrivabeni i Marc Minkowski amb repartiments d’autèntic luxe.

Grans veus, recitals i dansa de primer nivell

El Liceu continuarà sent epicentre de la lírica amb noms com Renée Fleming, Roberto Alagna, Juan Diego Flórez, Pretty Yende, Michael Spyres, Iréne Theorin, Javier Camarena i Xabier Anduaga, que oferiran recitals de gran format al llarg de l’any. També tindrà lloc una nova edició del Concurs Tenor Viñas, aparador del talent emergent.

Pel que fa a la dansa, la temporada s’obre amb Giselle del Bayerisches Staatsballett i culmina amb la Gran Gala de Dansa, que reunirà estrelles com Svetlana Zakharova, Natalia Osipova i Daniil Simkin. John Neumeier tornarà al Liceu amb Nijinsky, i Marina Abramović —artista resident— portarà al gener la provocadora Balkan Erotic Epic, en una aliança de performance, cos i mite folklòric.

Tota la informació i entrades per la temporada del Liceu, clicant aquí.

Escrit per

Teatre Barcelona és el mitjà de comunicació escènic de referència a Catalunya. Cada setmana t’actualitzem amb les millors novetats, entrevistes, reportatges exclusius, seleccions d’espectacles, pòdcasts… No et perdis res del que passa a la cartellera teatral!

Articles relacionats
Dues cares de Lara Díez Quintanilla

Dues cares de Lara Díez Quintanilla

La cartellera d’aquest mes acull simultàniament dues propostes signades per Lara Díez Quintanilla. L’autora transita entre els límits del desig i la memòria íntima en dues obres que, malgrat les […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!