El Liceu celebra 175 anys amb Dudamel, Netrebko, Camarena o Katie Mitchell

Redacció

El Gran Teatre del Liceu ha presentat la temporada del seu 175è aniversari, una nova programació presentada com el paradís artístic per evadir-nos de les preocupacions amb noms com Javier Camarena, Katie Mitchell, Gustavo Dudamel o Anna Netrebko; nous títols com Pelléas i Mélisande, Wozzeck o Rigoletto; i amb companyies de dansa com María Pagés o l’English National Ballet d’Akram Khan, entre molts d’altres.

La temporada dels 175 anys

La temporada del Liceu serà especial i tindrà el seu punt àlgid en la celebració d’aquesta efemèrida tan especial, el 3 d’abril, amb el concert extraordinari dels 175 anys, un espectacle creat per a l’ocasió on Anna Netrebko, que encarnarà tres dives de l’òpera interpretant tres actes íntegres de tres grans títols: La bohème, Turandot i Macbeth. La celebració clourà amb dos concerts molt especials: Gustavo Dudamel, dirigirà al Liceu la simfonia fantàstica de Berlioz amb l’orquestra de l’Opéra Nacional de París, i, posteriorment, Josep Pons dirigirà l’Orquestra Simfònica del Liceu a la capital francesa amb el Castell de Barbablava de Bartók.

La temporada lírica començarà el 22 de setembre amb Ariadne auf Naxos de Strauss, amb la visió escènica de Katie Mitchell, que torna al Teatre després de l’èxit de Lessons in Love and Violence. També es podrà veure a l’octubre War Requiem i Wozzeck, dues grans produccions operístiques de la temporada, protagonitzades per Matthias Goerne.

Pelléas et Mélisande, amb partitura de Debussy, arribarà al febrer de la mà d’Àlex Ollé per aprofundir en el llenguatge dels somnis amb una estètica propera a creadors com ara Lars von Trier o David Lynch.

Dudamel tornarà al fossat del Liceu amb la partitura de La flauta màgica de Mozart, conte infantil per a uns i reflexió sobre la vida i la mort per a altres. La peça compta amb un repartiment únic que inclou Javier CamarenaLucy Crowe i Thomas Oliemans.

Un dels títols estrella de la temporada serà la representació escenificada de la Trilogia Mozart-Da Ponte, dirigida musicalment per Marc MinkowskiLe nozze di FigaroDon Giovanni i Così fan tutte, amb les veus de Lea Desandre, Robert Gleadow, Alexandre Duhamel, Angela Brower, Megan Marino o Anna-Maria Labin, entre d’altres. Altres peces que s’han programat són al gener Píkovaia Dama (La dama de piques) de Txaikovski amb la soprano Sondra Radvanovsky i Yusif Eyvazov en els rols principals; Rigoletto, la famosa obra verdiana basada en l’obra teatral Le Roi s’amuse de Victor Hugo, s’instal·larà a principis de desembre; o Norma de Bellini al juliol, amb direcció d’escena d’Àlex Ollé i producció de la Royal Opera House de Londres.

Pel que fa a les òperes en versió concert hi trobarem al director d’orquestra René Jacobs, que debutarà al Liceu amb Orpheus; i Partenope de Händel amb William Christie i Les Arts Florissants. Finalment veus com Anna Netrebko,Sonya Yoncheva, Piotr Beczała i Javier Camarena oferiran diferents recitals.

La dansa també és protagonista

El Liceu ha programat cinc espectacles del gènere: quatre a la sala i un en petit format al Foyer.

Hi destaquen dues potents propostes: Giselle de l’English National Ballet amb la coreografia i mirada artística d’Akram Khan,que posarà el focus al costat més fosc i sinistre de la història; i De Scheherazade a Yo, Carmenamb la bailaora María Pagés El Arbi El Harti, un espectacle de flamenc contemporani que proposa un nou apropament a dues dones lliures sense pors, intel·ligents, orgulloses de les seves identitats sexuals i despullades de convencionalismes i folklorismes.

També hi tindran cabuda la nova producció del Liceu La Nit de Sant Joan (Soirées de Barcelone) de Robert Gerhard; la companyia Preljocaj, que presentarà el seu Winterreise; i, en una vessant més clàssica, El trencanous amb el Ballet del Théâtre du Capitole de Toulouse.

El Liceu de les famílies

Dins del Petit Liceu, que és com s’anomena la programació familiar, s’ estrenen tres produccions.

La cuina de Rossini, amb direcció escènica de David Selvas i direcció i adaptació musical d’Andreu Gallén. La peça explica la història de dos joves, en Ross i la Isabella, els quals, en un viatge d’amistat i de descoberta, s’endinsaran en un món fascinant que els portarà fins a les òperes de Rossini.

Les altres dues propostes seran el Trencanous-Jazz, titelles i jazz es fusionen per explicar la fantàstica història de Vsévolozhsky; i Miralls, un espectacle que, a través de la dansa i la música, crea una experiència sensorial que connecta amb els infants.

Aquestes noves produccions se sumen a les que es van estrenar amb èxit l’any passat: La Barcarola i El monstre al laberint, i altres apostes segures que continuen triomfant entre el públic familiar, com Els músics de Bremen, La petita flauta màgicaAllegro Vivace o en dates nadalenques serà El conte de Nadal, que per cinquè any consecutiu envairà el Liceu amb l’esperit nadalenc de Charles Dickens i la música d’Albert Guinovart.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!