El ‘Hamlet’ de Benedict Cumberbatch, a l’Icària

Redacció

Després de l’èxit de la temporada passada, el cinema Icària torna a projectar sis obres del programa National Theatre Live: Hamlet, Jane Eyre, Les liaisons dangereuses, Coriolanus, As you like it i The Audience.

Hamlet-New-Cumberbatch-2

La primera, que es projectarà el dijous 28 de gener, no és altra que una de les produccions més esperades de l’última temporada del West End: el Hamlet protagonitzat per Benedict Cumberbatch. Una obra que si bé va exhaurir les entrades per a totes les localitats en temps rècord va rebre crítiques del tot disconformes; mentre el Daily Mail qualificava l’actuació de Cumberbatch d'”electritzant” i li donava cinc estrelles, The Times el descrivia com un “Hamlet per a nens”. Sigui com sigui, l’expectació per veure el protagonista de la sèrie britànica Sherlock en un dels papers més populars de l’obra de Shakespeare s’ha traslladat arreu on s’ha projectat a través del National Theatre Live. I és que és, a més, la tornada als escenaris des que el 2011 va encarnar el protagonista de Frankenstein al Teatre Nacional Britànic, pel que va rebre el Premi Olivier al millor actor.

Les següents obres que es podran veure al cinema en versió original subtitulada són Jane Eyre, que explica la història de la lluita d’una dona per la llibertat i contra la injustícia dirigida per Sally Cookson; Les liaisons dangereuses, amb una adaptació de Christopher Hampton de la novel·la de Choderlos de Lactros amb un repartiment de luxe que inclou Elaine Cassidy (El Paraíso), Janet McTeer (La Reina Blanca) i Dominic West (The Wire); Coriolanus, un altre dels plats forts del cicle amb la tragèdia de Shakespeare sobre manipulació política i venjança protagonitzada per Tom Hiddleston (Los Vengadores); As you like it amb Rosalie Craig com a protagonista d’aquesta comèdia amorosa; i The Audience, que recrea les reunions que la reina Isabel II manté amb els primers ministres de manera setmanal.

Durant els mesos de gener a maig, doncs, el cinema del Poblenou ofereix al públic barceloní la possibilitat de veure el millor teatre britànic a la gran pantalla, a través de sis obres incloses al National Theatre Live, un programa nascut el juny de 2009 amb l’emissió de Fedra, protagonitzada per Helen Mirren, i que actualment arriba a 700 pantalles de cinemes de la Gran Bretanya i arreu del món.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!