GREC 2022

El Grec de proximitat: 11 lectures dramatitzades

On el teatre batega, que reuneix les sales de proximitat de Barcelona, organitzen un cicle de lectures dramatitzades durant el Grec

Redacció

L’any 2020 un grup de teatres de proximitat, davant de la incertesa provocada pels estralls de la pandèmia, van decidir crear el segell On el Teatre Batega. El seu objectiu és treballar conjuntament per fer front comú a tots els aspectes, inquietuds i problemes que comparteixen. La iniciativa, que té el suport del Festival Grec i de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), reuneix 11 espais escènics que tenen en comú la seva singularitat i proximitat amb l’espectador.

Una de les fites d’aquesta agrupació de sales és apropar les seves programacions, i l’experiència que suposa assistir-hi, a tots els espectadors i espectadores, però també promoure el suport a la creació. En aquesta línia de suport, On el Teatre Batega ha organitzat aquesta temporada la segona convocatòria conjunta de textos i projectes. En la primera convocatòria es van seleccionar 21 de les 456 propostes rebudes, i aquest 2022 han estat seleccionats 13 dels 275 projectes rebuts (que suposen un 4,7% més respecte al primer any).

On el Teatre Batega, en el seu afany per donar suport a la creativitat, ha organitzat un cicle de lectures dramatitzades, escollides entre els textos rebuts durant l’última convocatòria, amb l’objectiu que algun pugui produir-se al Grec del 2023. El cicle també inclou la lectura dels projectes guanyadors de la beca Carme Monturiol, que tenen la funció de promoure que autores i autors que ja han estrenat com a mínim una obra en puguin escriure una altra en qualsevol llengua.

Podreu escoltar textos de dramaturgs i dramaturgues que potser ja coneixeu i de nous valors de l’escena en sis espais de la ciutat:

  • Dilluns 27 de juny, a El Maldà: Solar, de Mos Maiorum.
  • Dimarts 28 de juny, a La Badabadoc: Holocaust, de Queralt Riera.
  • Dies 4, 5 i 6 de juliol, al Teatre Akadèmia: Axaxaxas Mlö, de Xavi Morató; Esto no es un Banksy, de Mikel Fernandino; La chispa, de Marc Angelet.
  • Dilluns 11 de juliol, al Teatre Eòlia: Els temps de les coses, de Martí Costa Oliveres; Reset, de Laura Giberga.
  • El dimarts 12 de juliol, la Sala Versus Glòries alberga les lectures de les obres que han obtingut les beques Carme Monturiol: Dones que parlen, de Ferran Joanmiquel; Poliedre, de Queralt Riera; Com es moren els ocells, d’Oriol Morales.
  • Dilluns 18 de juliol, a la Sala Fènix: Mapas, d’Eu Manzanares.
  • Dimarts 19 de juliol, a la Sala Versus Glòries: Res, de Bàrbara Mestanza.

Més informació, horaris i entrades:
www.teatresdeproximitat.cat

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!