El Festival més gran de tots

Redacció TeatreBarcelona

14 edicions, 122 funcions, 22 espectacles i 11 ciutats diferents. El Festival el més petit de tots es consolida com un dels Festivals més rellevants del país, tot i tenir un objectiu molt concret: demostrar els beneficis que l’art pot aportar als infants, tot oferint una programació d’arts escèniques de qualitat, en contextos de proximitat, dirigida especialment a nens i nenes de 0 a 5 anys.

Enguany el Festival es celebrarà del 10 al 25 de novembre, i com en les darreres edicions, serà un aparador per veure les propostes més interessants que s’estan realitzant tant a nivell internacional com nacional per a aquest segment de públic tan delicat. Muntatges vinguts de Bèlgica, Noruega, Finlàndia, Dinamarca i França, juntament amb peces de les companyies locals, que faran que els més petits experimentin amb els sentits, l’espai, el temps i els límits de l’escena.

Els espectacles es podran veure en 12 sales diferents, entre elles el Mercat de les Flors, SAT! Sant Andreu Teatre, Teatre-Auditori de Sant Cugat, Teatre Auditori de Granollers, Atrium de Viladecans i la sala que va idear i gestiona el projecte, La Sala Miguel Hernández de Sabadell.

LA IMAGINACIÓ I ELS JOCS

La jungla i els seus animals solen ser un context imaginari de joc habitual entre els més petits. La companyia Big Bouncers, guanyadora del Premi de la Crítica 2018 al Millor Espectacle nacional de Dansa, estrena Jungla, una nova peça aquest cop dirigida al públic més menut, i amb  la coproducció del Mercat de les Flors. Tot tipus d’èssers, de formes, colors i sons formaran part d’aquest ecosistema, on la sorpresa i la màgia podran aparèixer en qualsevol moment. Mercat de les Flors, 17/11. 

Des del Teatre de la Guimbarde, Bèlgica, arriba l’espectacle Caché-Caché. Una proposta escènica basada en l’autèntica aventura que suposa l’hora d’anar a dormir, tant pels pares i mares com pels petits. Els més petits es reconeixaran amb el joc de fet i amagar, la por a quedar-se sol i les ganes de no voler acabar mai el dia! Amb funcions al SAT! Sant Andreu Teatre (10/11), Teatre Auditori de Granollers (18/11) i Atrium de Viladecans (17/11).

Experimentar amb diferents materials i textures fins acabar fins al cap de munt de pintura, fang i gomets es també una pràctica habitual dels més petits. A Wax, l’artista Justine Macadoux ens convida a compartir la seva particular experiència amb la cera. Un material aparentment dòcil però que resulta indomable! Mercat de les Flors, 24 i 25/11.

Tres cames, Tre Ben, és el títol de la proposta de la companyia belga Aaben Dans, que mitjançant tècniques de dansa i circ realitza un viatge emotiu i alhora humorístic per fer una reflexió sobre el suport i la necessitat de l’altre per conservar l’equilibri. Mercat de les Flors, 18/11.

UN TEATRE SENSORIAL

Una de les propostes més interessants i innovadores d’aquesta edició és Tuntu, un espectacle dirigit especialment a infants amb diversitat visual. La companyia exposa que la percepció del moviment pot anar més enllà del canal visual. Hi ha tot un univers de sensacions que podem percebre a través dels altres sentits: el soroll dels passos i el seu ritme, el flux de l’aire, la respiració, el frec de la roba… Un muntatge de la companyia finlandesa Dance Theatre Auraco. Mercat de les Flors, 18/11.

El temps és relatiu, sobretot pels més petits. El que es proposa la coreògrafa Dalija Acin Thelander The Garden Of Spirited Minds és que els infants puguin desenvolupar la seva pròpia percepció en relació a la proposta escènica sense presses. Ella teixirà una improvisació a partir d’un set amb diversos estimuls sensorials, que el públic podrà gaudir durant uns minuts fins a quatre hores. Mercat de les Flors, 24-25/11.

LA MÚSICA QUE DESPERTA ELS SENTITS

Lulla és l’espectacle que la companyia noruega Dybwikdans ha creat al voltant del concepte de la cançó de Bressol. Una trobada musical oberta a la participació d’infants i adults que utilitza ritmes de les cançons de bressol més tradicionals i modernes per a propiciar una interacció física i mental amb el públic. Mercat de les Flors, 17/11.

I un espectacle que acaba convertint-se en una autèntica festa és Hits. Concert per nadons. Una proposta interactiva, on una banda de multinstrumentistes permetran que els adults puguin gaudir de grans temes que els transportaran a altres èpoques i moments viscuts, mentre que els petits, que sentiran aquests temes per primera vegada, de seguida detectaran que no es tracta de cançons normals, si no de cançons molt especials.
Teatre Auditori de Granollers, 17/11. Teatre Mira-Sol, 18/11. Atrium Viladecans, 24/11.

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!