El Dia Mundial del Teatre 2015: guia pràctica

Redacció TeatreBarcelona

El 27 de març es el Dia Mundial del Teatre i Barcelona es sumarà a les celebracions amb un cap de setmana farcit d’actes, promocions i reivindicacions.

El CCCB serà la seu d’unes jornades que ha preparat la professió amb intenció d’apropar-se al públic barceloní, però també de criticar com “ofega” l’IVA cultural, ha explicat el president de l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya (Adetca), Xavier Marcé.

CAP BUTACA BUIDA: LES PROMOCIONS

Els dies 27, 28 i 29 de març es podran comprar entrades a funcions de fins el 6 d’abril a meitat de preu: els teatres que formen part d’Adetca oferiran un descompte del 50% tant en taquilla com a través de la web.

Amb aquesta acció, Cap butaca buida, també es programaran sessions matinals a preus reduïts el diumenge 29.

TEATRE_BARCELONA-dia_mundial_del_teatre_2015-REVISTA_2

MANIFESTOS: LES REIVINDICACIONS

“En moments de crisi i dificultat, sovint les reunions festives es converteixen en reivindicacions”, ha apuntat en roda de premsa l’actor Àlex Casanovas –president de l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)–, així que les jornades tindran la seva dosis de queixa.

L’apunt crític serà el Vídeo-Manifest que ha preparat l’AADPC i que es projectarà dissabte, després de la lectura a càrrec de l’actor Abel Folk del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre, que enguany ha escrit el director polonès Warlikowski.

L’AADPC encarrega anualment a una personalitat destacada que faci un manifest català, però enguany l’associació ha donat veu a diversos professionals del sector. El motiu: dirigir-se a la ciutadania per demanar complicitat. Posant en dubte el lema “The show must go on”, cares conegudes expliquen com es reparteix una entrada entre impostos i costos, i el que queda a tots els professionals que fan possible un espectacle, i clamen un seguit de demandes per salvar el sector, com la reducció de l’IVA cultural.

PREMIS I FUNCIONS: ELS RECONEIXEMENTS

Amb el monòleg El tiempo es un sueño -entrades a 10 euros- l’actriu Asunción Balaguer interpretarà un text que el director Rafael Álvarez, “El Brujo”, li ha preparat a mida. L’actriu ha explicat que amb l’espectacle compartirà les seves experiències personals i professionals sobre una professió a la que es segueix dedicant als 89 anys i que la fa “infinitament feliç”.

Durant les jornades s’atorgarà el guardó de nova creació Premi Anita – Memorial Anna Lizaran 2015, amb el que es reconeixerà una jove promesa i es recordarà l’enyorada actriu.

TEATRE_BARCELONA-dia_mundial_del_teatre_2015-REVISTA_3

 LA PROGRAMACIÓ:

 • Divendres 27 de març

12:30h – Foyer del Teatre Lliure de Montjuic: L’Associació ADB i l’Ajuntament d’Esparreguera, amb la col·laboració del Teatre Lliure i l’AADPC faran acte d’entrega del Premi Anita – Memorial Anna Lizaran 2015.

18:00h (fins a les 20:30h) – Vestíbul del Teatre del CCCB:  Stands de promoció de les entitats participants: IT (Institut del Teatre) – ACET (Associació de escoles de Teatre) – TTP (Teatre per a Tots els Públics) – CIATRE – AADPC – ADETCA

20h – Teatre del CCCB: Lectura del Manifest Internacional del Dia Mundial del Teatre i presentació del Video-Manifest de l’AADPC.  (Aforament limitat, reserva prèvia).

 • Dissabte 28 de març

12h – Hall del CCCB:  Debat El teatre en plena transformació de la societat catalana, amb la coalició electoral Barcelona en comú (Aforament limitat, reserva prèvia).

18 h – Teatre del CCCB: Actuació El Tiempo es un Sueño d’Asunción Balaguer. Cost de l’entrada 10€. Venda d’entrades a les taquilles del CCCB (de dimarts a diumenge d’11 a 20 hores) i a Ticketea.

 • Diumenge 29 de març

Matí – Teatres i sales de Barcelona: Campanya de promocions Cap butaca buida. Entrades a 6 euros als teatres: Almeria Teatre, La Puntual, Sala Fènix, Porta4, Teatre Gaudí Barcelona, Versus Teatre, Sat!, Jove Teatre Regina, Sala Àtrium, Teatre Tantarantana, Teatreneu i Poliorama, entre d’altres

Els dies 27, 28 i 29 de març, venda d’entrades als webs i taquilles dels teatres amb un 50% de descompte per a les funcions del 27 de març al 6 d’abril (subjecte a disponibilitat).

 

Des de Teatre Barcelona ens sumem a les celebracions: Llarga vida al teatre i als teatrerus!

 

Fotografies: AADPTC i Teatro Español

Text: Neus Riba

 

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
 • Josep OS

  El passat 27 va ser el dia Mundial del Teatre. Tots sabem els difícils moments que està passant tot el que són Arts escèniques a causa de la crisi, l’inacceptable 21 % etc. etc. Considero que era una bona oportunitat per donar-li una injecció de vitalitat, i a Catalunya i especialment Barcelona, crec que no ho hem sabut aprofitar. Un manifest que va arribar a molt poca gent i algunes sales (molt poques) que van oferir alguns descomptes, és insuficient. A Madrid en canvi els teatres van treure mes de de 40 espectacles als carrers amb una participació massiva de públic i TOTS els locals van fer un 50 % de descompte.
  Lamentant-nos no aconseguirem res. Actuant sí.
  I.V. A. Al 10% JA !!!

  Respondre
  29/03/2015
Enllaç copiat!