TEATRE DOCUMENTAL

El debat sobre l’eutanàsia reviu al Teatre Goya amb ‘Celebraré mi muerte’

Una interpretada obra pel doctor que al 2005 va exercir aquesta pràctica amb una pacient que li va demanar

Rubén Garcia Espelta

Celebraré mi muerte arriba al Teatre Goya, després del seu pas la temporada passada per la Beckett, per tornar a posar a escena el debat sobre l’eutanàsia. L’obra està rotagonitzada per Marcos Hourmann, l’únic metge sentenciat a Espanya per haver exercit aquesta pràctica, a partir de la seva pròpia experiència.

Víctor Morilla, Marcos Hourmann i Alberto San Juan 

L’obra explica el relat de com ha estat la seva vida des que va practicar l’eutanàsia a una dona l’any 2005, però també parla dels sentiments que l’han pertorbat durant tots els anys de solitud, el dolor o els records. “El programa Salvados va fer un programa a l’octubre del 2016 i el realitzador Víctor Morilla, que és un dels codirectors de l’obra, va quedar molt impressionat i als 15 dies em va oferir fer una obra de teatre documental interpretada en viu”, detalla Hourmann. El text, basat en més de 30 hores de xerrades, ha estat adaptat per l’actor Alberto San Juan. “La meva vida esta marcada, estigmatitzada i dolguda per aquest tema”, per aquest motiu ha volgut relatar ell mateix la seva història i experiència viscuda aquella nit.

Marcos Hourmann, tot i interpretar sol la seva pròpia història, no estarà sol a l’escenari. L’acompanyaran vuit persones que seran el seu jurat popular que al final hauran de dictar sentència.

Un debat molt vigent

“És el sistema actual el que falla, no la gent”, explica el metge: “Interessa el debat més a la societat que als polítics, la societat va més avançada”. Hourmann va evitar la presó, però la seva vida va quedar marcada i continua reclamant un debat i una nova regulació: “Sembla que la paraula eutanàsia és un assassinat”, lamenta, i afegeix: “Tots ens morirem. El tema és com i el com depèn de cadascú. Aquí és on rau el problema; en la possibilitat d’escollir, de ser lliure”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!