Dues estrenes en exclusiva protagonitzen la 3a edició del Festival de Teatre en Francès

Redacció

Com en cada edició, l’ Oui! destaca per la seva vocació de donar suport a les noves generacions de dramaturgs, així com per formar part de l’agenda d’autors i directors de renom. Gràcies a haver-se convertit en un festival de referència en el sector, l’Oui!, que enguany se celebrarà del 5 al 17 de febrer, comptarà en la seva programació per a 2019 amb dues estrenes en exclusiva: Pas pleurer d’Anne Monfort i Désaxé de l’autor novell Hakim Djaziri.

En aquesta 3a edició estaran presents autors com Alexandra Badea, guanyadora del Gran Premi de literatura dramàtica en 2013; Natalie Papin, reconeguda autora de teatre juvenil capaç d’arribar amb les seves obres a tota mena de públic i guardonada en nombroses ocasions amb distincions com el Gran Premi de literatura dramàtica juvenil; o la guanyadora del Prix Goncourt, Lydia Salvayre, autora de la novel·la que ha donat lloc a l’obra Pas pleurer.
Pas pleurer (No plorar). L’adaptació de la novel·la de Lydia Salvayre arriba a Barcelona dirigida per Anne Monfort i interpretada per l’actor català Marc-Garcia Coté i l’actriu Anne Sée, per a explicar la història de la mare de l’autora dins el marc de la Guerra Civil espanyola.

Désaxé (Descentrat) d’Hakim Djaziri. L’òpera prima mereixedora del Gran Premi de Teatre (ACT) el 2018 per la qualitat del seu text. Representada pel mateix autor al costat de Florian Chauvet i Leïla Guérémy, tracta d’una forma brillant la seva experiència amb el jihadisme, explicant el procés d’adoctrinament en la seva pròpia pell.

A més, podrem gaudir del muntatge Reconstitution del reconegut Pascal Rambert, considerat com l’autor hereu de l’escriptura de Bernad-Marie Koltès i Jean-Luc Lagarce. L’obra de Rambert serà representada per Véro Dahuron i Guy Delamotte sota la seva direcció del mateix autor.

En aquesta línia, la tercera edició del festival també inclou en la seva programació altres muntatges fins a arribar a una xifra de set espectacles en francès d’autors contemporanis inèdits a Espanya:

  • La Magia Lente (La màgia lenta) de Denis Lachaud, dirigit per Pierre Notte

  • Europe Connexion (Europa connexió) d’Alexandra Badéa, dirigit per Vincent Franchi

  • Quand j’aurai mille et un ans (Quan tindré mil i un anys) de Nathalie Papin, per públic jove de 7 a 17 anys, dirigit per Jérôme Wacquiez

  • Soyez vous-même (Sigui vostè mateix) escrit i dirigit per Côme de Bellescize

Les gairebé dues setmanes de representacions que acompanyen aquesta edició del Festival tindran de nou com a amfitrions principals a l’Institut del Teatre i l’Institut Français de Barcelona, afegint-se la sala Dau al Sec com a nou espai. Així mateix, tots els muntatges aniran acompanyats de subtítols en castellà que serviran per a trencar les barreres lingüístiques amb els espectadors.

Finalment, com a colofó, la mostra de teatre francòfon completarà la seva programació amb activitats paral·leles com: lectures dramatitzades, taules rodones, tallers d’escriptura i projeccions de pel·lícules relacionades amb el teatre, així com un concurs a la millor crítica teatral.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!