Tot el que necessites per anar al teatre

‘Dolors’, una sèrie de teatre al Lliure

19 maig 2019
n

Els addictes a les sèries tenen una cita al Teatre Lliure: S’estrena Dolors, un muntatge teatral amb un embolcall televisiu protagonitzat per Enric CambrayGemma Martínez i Meritxell Yanes, també ideòloga del projecte. L’espectacle està escrit per Eulàlia Carrillo, Sergi Belbel i Cristina Clemente, els dos últims també encarregats de la direcció.

En paraules de Sergi Belbel, “les sèries catalanes sempre s’han nodrit del teatre i de dramaturgs com Benet i Jornet. En aquest cas, el repte era a la inversa, treure-li teatre al projecte i intentar partir, com a experiment, d’una obra amb el màxim del llenguatge televisiu”. L’argument és una tota una declaració d’intencions: la Lola acaba d’inventar un dispositiu per combatre el dolor de la menstruació però les empreses a les quals presenta el seu enginy ni tan sols li donen cita. A partir d’aquí es desenvolupa una trama còmica que és també una crítica àcida a la manca d’igualtat de gènere en l’àmbit laboral.

La sèrie consta de 6 capítols de 45 minuts de durada. “La competència entre teatre i televisió es concilien d’aquesta manera”, indica Carrillo. Cada setmana es podran veure dos capítols seguits i, l’últim diumenge, es farà una marató. Com en qualsevol sèrie, abans de cada capítol hi haurà un resum de l’anterior per poder seguir la trama en cas de no haver-lo vist.

Serà imprescindible que l’espectador es posi el xip de veure una sèrie i fer un vot de confiança en què passarà. Amb un llenguatge molt proper, aquest experiment serièfil i teatral vol arribar al públic aficionat a les sèries però que no té per costum venir al teatre. “Malgrat tot, és un producte purament teatral”, finalitza Clemente.

Dolors és una coproducció de MeriYanes Produccions i el Teatre Lliure i es podrà veure del 22 de maig al 9 de juny a Gràcia.

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari