Diàleg, comunitat i creació

Redacció

El Grec és un festival que va més enllà d’una programació d’espectacles i que promou, a través de diferents iniciatives, el diàleg, la creació i la interrelació entre artistes però també entre persones no professionals que participen des de les arts escèniques i la cultura a crear comunitat.

Connexió afrodescendent

El coreògraf Qudus Onikeku, que presentarà un espectacle al Mercat de les Flors, aprofitarà la seva estada a la ciutat per organitzar, entre el 10 i el 18 de juliol, Afropolis 2021. Es tracta d’una trobada artística que, a través del diàleg i l’intercanvi, té com a objectiu fomentar sinergies creatives entre els africans i la comunitat afrodescendent que hi ha per tot el món. L’activitat, que es durà a terme també en altres ciutats del món com Lagos i Chicago, culminarà el 18 de juliol al Graner, al Jardí dels Drets Humans, amb una presentació en què, a més dels artistes internacionals, participaran una desena d’artistes de Barcelona.

La vida real a l’escenari

El director francès Didier Ruiz i La Compagnie des Hommes han creat un espectacle en què vuit migrants africans, d’edat avançada i residents a Catalunya, parlen sobre aquelles coses que van deixar enrere, sobre els motius pels quals van abandonar casa seva, sobre com han viscut el canvi cultural i sobre la seva contribució al país d’acollida. L’espectacle forma part del projecte Dale recuerdos (Je pense à vous), una iniciativa que, en un format similar, ha donat veus a avis i àvies, transsexuals i adolescents. Del 22 al 24 de juliol es podrà veure al teatre del CCCB.

Bellesa, control polític i dissidència

Un seguit de joves protagonitzaran To like or not to like. Es tracta d’una acció que reflexiona sobre la relació entre la bellesa, que actualment troba la màxima expressió a les xarxes socials; el control polític, que ha trobat en les noves tecnologies una potent eina per manifestar-se, i la dissidència, que utilitza les xarxes socials per organitzar-se. L’acció, dirigida per Ada Vilaró, es començarà a dur a terme uns dies abans per les xarxes socials i continuarà després de la presentació, que es farà a la Fundació Brossa els dies 17 i 18 de juliol.

 

Articles relacionats

4 obres clàssiques que pots regalar per Nadal

Els autors clàssics sempre són a la cartellera i són textos necessaris que necessitem recuperar per molts motius: pel seu llegat artístic, però també per recordar d’on venim, entendre el […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!