TERRATS EN CULTURA 2023

Dansa, teatre i música a les altures

Fins al 6 d’octubre a diferents terrats de Barcelona albergaran propostes on participen noms com Ariadna Peya, Joan Carreras o Marc Rosich o Roberto G. Alonso

Redacció

Del 21 d’abril al 6 d’octubre se celebrarà l’11a edició del festival d’arts escèniques i música Terrats en Cultura. El festival, que aquest any celebra el seu 10è aniversari, comptarà amb un cartell de qualitat, divers i multidisciplinari, que portarà 15 espectacles de música, teatre, dansa, humor i poesia a 10 terrats de la ciutat de Barcelona i l’Hospitalet de Llobregat.

Amb l’objectiu de reivindicar els terrats com a espais vius i sostenibles, indispensables per a la cohesió ciutadana i peces clau per entendre la ciutat del futur, el festival ofereix espectacles de primer nivell amb un format íntim i proper en aquests enclavaments únics i normalment inaccessibles.

La programació

En el terreny de les arts escèniques, a l’11a edició s’hi podrà veure Com l’estel que no hi és de Berta Giraut i Mireia Tejero, un espectacle que dona forma escènica al llibre de poemes Com l’estel que no hi és on la paraula i el so van de la mà o Cançons que acaben en fade-out de La Copla de Wisconsin, un concert teatralitzat convertit en una conferència performativa amb mirada feminista, ànima folklòrica i música en directe.

Tambe destaquen peces com l’estrena de propostes com Les paraules dels altres de Roger Torns, un monòleg que reflexiona sobre el pes del patriarcat i la necessitat que tenen molts homes de trencar amb els rols que els han mantingut en el privilegi, o Pulmón Verde d’Eva Vila Eduardo G. Santiesteban, una peça de teatre immersiu basada en textos de Txèkhov i Ibsen, un diàleg entre teatre i cinema que ens farà reflexionar sobre què vol dir apostar per la sostenibilitat en la ciutat del present.

Joan Carreras protagonitzarà la lectura dramatitzada de L’últim Sòcrates de Francesc Cerro-Ferran, una lectura dramatitzada sobre la crònica teatral del judici a mort del filòsof Sòcrates. En canvi, Paco Bezerra, Marc Rosich i Roberto G. Alonso proposaran una lectura de Muero porque no muero (la vida doble de Santa Teresa), una peça que contempla de manera crítica les actituds hipòcrites (masclistes, classistes, xenòfobes i homofòbiques) que trobem dins de la nostra societat.

En dansa destaquen CRY6 d’Ariadna Peya Camilo Mejía, un espectacle de dansa sorgit de la residència artística que Ariadna Peya va fer a Amsterdam en el marc de l’ECRN; Her + Anatomia d’una banyera, dos solos de dansa de la coreògrafa i ballarina Íria Llena, accessibles per a persones amb mobilitat reduïda i persones sordes; i Somni sota la finestra de la companyia La Dansívora, un espectacle de dansa familiar que ens parla de la soledat entre la gent gran.

Podeu consultar tota la programació aquí:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
  • Pilar castilla

    Fantástico!!

    Respondre
    05/05/2023
Enllaç copiat!