Dansa d’ara a La Pedrera

Redacció

El cicle de Dansa Ara torna un any més a a La Pedrera amb un programa que combina coreògrafes reconegudes com Sol Picó i Àngels Margarit amb joves creadors emergents per tal de mostrar un recorregut del moment creatiu de la dansa catalana.

pedrera

El dijous 22 d’octubre els Capricis d’Àngels Margarit obren el cicle Dansa Ara. L’espectacle, que es va estrenar el 2013 al Festival Grec i s’ha pogut veure entre altres llocs al Mercat de les Flors i el Festival Sismògraf d’Olot, s’adapta a l’espai de La Pedrera. Margarit, que pertany a la primera generació de ballarins contemporanis sorgida a finals dels 70 a Barcelona, és una de les coreògrafes catalanes més internacionals i alhora premiades (Grand Prix du Concours Chorégraphique de Bagnolet, Premi Nacional de Dansa de Catalunya, el Premi Ciutat de Barcelona i Premio Nacional de Danza).

Abast Elèctric, que ja van portar la seva A.U.R.A a FiraTàrrega i aviat seran a l’Antic Teatre, hi porten el seu ritual lúdic i participatiu que transita des de la creença cap a la crítica, des del cinisme adult cap a la fascinació més infantil. Roser López Espinosa, per la seva part, hi presenta Novembre, una proposta de dansa física i delicada en busca d’un paisatge compartit.

Ja al novembre serà el torn de la coreògrafa Sol Picó, que oferirà al públic l’oportunitat de descobrir com i d’on s’inspira, a més de veure-la ballar i compartir-hi una copa de vi. Els més joves tancaran el cicle amb les propostes abstractes de Joaquín Collado, el ritme i pulsació mecànica de Zaida Torrengo i una desfilada d’aromes interminable de Raquel Gualtero.

 

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!