Dagoll Dagom estrenarà un musical familiar inspirat en el confinament

Rubén Garcia Espelta

La productora Dagoll Dagom, responable d’èxits com Mar i Cel o Super 3 El Musical, ha presentat la seva aposta per temporada 21/22: Bye Bye Monstreun espectacle per al públic familiar que arribarà a la cartellera del Teatre Poliorama a partir del 6 novembre.

Es tracta d’un musical inspirat en la situació de confinament que han viscut milers de nens i famílies aquest últim any. Un homenatge als més petits de casa i un comiat a la pandèmia en un moment en què la vacunació avança, les mesures es relaxen i sembla que comencem a veure la llum al final del túnel. L’espectacle escrit per Marc Artigau i dirigit per Ana Rosa Cisquella, compta amb cançons de Dàmaris Gelabert, coreografia de Lluc Fruitós (integrant dels Brodas Bros) i amb un repartiment format per Alba Florejachs, Albert TriolaMarc SolerVinyet MorralMartina Garcia Violeta Marín.

La història d’una nena confinada

Bye Bye Monstre relata la història de la Berta, una nena que està confinada a casa amb la seva família: el pare, infermer; la mare, informàtica, i el seu germà gran. Adreçat a infants a partir de 4 anys, explica com una nit un monstre entra a la casa familiar i ho deixa tot fet un desastre. Els protagonistes se les hauran d’empescar perquè, quan torni a aparèixer, el puguin caçar i fer marxar del tot de les seves vides.

L’objectiu de l’espectacle, segons la seva directora, es posar en valor tot allò positiu que hem aconseguit durant el pitjors moments del confinament: “Despertar la imaginació, la solidaritat, la dedicació molt més acurada als nens i nenes, la invenció de jocs moltes vegades fugint de la tecnologia i passant a la recuperació de la diversió a través de compartir emocions en viu i en directe“, comenta Cisquella.

Bye Bye Monstre parla de la nostra capacitat per entendre l’altre, per ajudar-nos quan el món es capgira de cop i volta i les normes que ens servien per ahir avui són obsoletes“, explica Artigau. “Funciona com una catarsi de tot el que hem viscut“, explica l’actriu Alba Florejachs i destaca la importància que la protagonista sigui una nena: “Els nens han estat els grans oblidats de la pandèmia i les nenes que prenen iniciatives han estat poc presents en general al teatre“.

L’autora de les cançons i pedagoga és Damaris Gelabert, molt coneguda entre el públic familiar i autora d’èxit com Bon dia o Els dies de la setmana. Per a Gelabert crear cançons inspirades en el confinament ha estat un repte molt important: “Cantar cançons que expliquin el que hem viscut, que expressin emocions que hem sentit i compartit d’una forma poètica i divertida, pot ser una de les millors maneres d’entendre la realitat que ens ha tocat viure“. Per a la cantant i actriu el musical és una peça terapèutica que “pot ser molt útil per afrontar tot tipus de monstres, tant el que hem passat com els que poden venir“.

Amb aquest nou musical Dagoll Dagom vol consolidar un nou camí de creació d’espectacles per a nenes i nens de 5 a 10 anys, amb la voluntat d’arribar als infants i conscienciar que la introducció de ben petits al llenguatge teatral és fonamental com a factor iniciàtic del públic del futur.

El projecte neix d’un concurs del relats curts per a infants i joves en el qual hi han participat més de 400 joves. El premi ha consistit a convertir els contes guanyadors reescrits per Marc Artigau en un espectacle musical amb la seva respectiva versió editada en format conte amb il·lustracions de la dissenyadora gràfica Lyona.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!