Comença la 4a edició del Oui! Festival de T(h)eatre en Francès de Barcelona

Redacció

Del 4 al 16 de febrer Barcelona té una cita amb un dels seus imperdibles culturals: el OUI! Festival de T(h)eatre en Francès. Durant gairebé dues setmanes, el públic podrà posar-se al dia amb l’escena contemporània francesa tot gaudint de peces inèdites a Espanya que estaran acompanyades de subtítols per fer-les accessibles per a tothom, com en edicions anteriors.

Gibraltar escrita i dirigida per Guy Giroud i interpretada per Jules Soguira Gouba i Bachir Tassembedo de la companyia Ouaka Trama (Burkina Faso), és una història sobre la migració que es podrà veure a l’escenari de l’Institut Francès de Barcelona per l’obertura del festival. A més, l’obra serà presentada també a El Círcol de Badalona, amb el suport de l’EOI de Badalona i a l’Institut Francès de Madrid.

L’estrena mundial Bonnes Ondes de Auriane Abecassis, una producció pròpia del festival OUI! que s’ha muntat durant una residència de la companyia a Barcelona i que parla de l’assetjament moral a través de la història de la jove Chris que és assetjada per la popular Coline. Bonnes Ondes serà representada també a l’Institut Francès de Barcelona per la companyia de l’Alma de Catalunya nord – Pirineus Orientals.

Mon livre de la jungle (My Calais story) de Céline Brunelle on de nou es parla del tema de la migració a través de l’experiència de la mateixa autora i intèrpret de la peça que es podrà veure a l’escenari de l’Institut del Teatre.

Onysos le furieux de Laurent Gaudé. A l’Institut del Teatre, Giovani Vittelo encarnarà a un home sol, prim i immund assegut a un banc d’una estació de metro de Nova York. Un monòleg llarg i intens que reprèn el fil del temps i que ha rebut a França quatre premis P’tits Molières, dintre els quals estan el Premi a millor solo en escena i el Premi a millor autor viu.

Je ne marcherai plus dans les traces de te pas d’Alexandra Badea. Després de Pulvérisé (2018) i Europe Connexión (2019) és la tercera vegada que una obra d’Alexandra Badea és seleccionada pel festival. Així, en aquesta nova edició l’Institut del Teatre acollirà la nova peça representada per la companyia L’Arcade que havia presentat a Barcelona Pulvérisé.

Je vole… le reste je le dirai aux ombres de Jean-Christophe Dollé una peça que ens introdueix de ple a la ment de l’assassí de Nanterre (França, suburbi de París) i que es podrà veure a l’Institut Francès de Barcelona interpretada per Julen Derivaz, Clotilde Morgiève i el propi autor de l’obra.

Per altre banda, a la secció Km 0, que acull les creacions d’artistes residents a Barcelona, trobarem Llop le loup de Sabrina Souliol a la sala Dau al Sec (espectacle familiar en francès i català) i a la Nau Ivanow, Né quelque part d’Iván Morales, la versió en francès de Sé de un lugar. A més a més, seguint amb el format ja característic de la mostra de teatre francòfon, acompanyant la seva programació comptarem amb activitats paral·leles com trobades temàtiques i diverses lectures

Arxivat a
Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!