Cirque du Soleil desvetlla els secrets de l’espectacle sobre Messi

Rubén Garcia

El Cirque du Soleil ja ha desembarcat al Parc del Fòrum per muntar l’espectacle Messi 10 by Cirque du Soleil, la nova obra de la companyia de circ canadenca que “celebrarà la màgia i el llegat” de l’astre argentí i que s’estrenarà mundialment el 10 d’octubre.

La companyia ha donat a conèixer alguns secrets tècnics del “espectacular i totalment innovador” muntatge de la funció, que després de setmanes de treball ininterromput ja està en la fase final.

Després de dos anys de desenvolupament creatiu, en què el mateix Messi ha participat, Cirque du Soleil va començar el muntatge a principis del mes d’agost amb l’arribada al port de Barcelona de 23 contenidors amb un total de 267 tones d’equipament procedents de la seu central del Cirque du Soleil a Montreal (a Canadà).

Els organitzadors asseguren que, durant els 90 minuts de durada, el xou “recrearà l’ambient elèctric dels estadis” al llarg d’una vintena de números de circ amb una banda sonora amb temes creats per a l’ocasió i altres de reconeguts artistes com Pharrell Williams, Rosalía o Los Fabulosos Cadillacs, aquests últims a petició del mateix Messi.

L’espai on es desenvoluparà la funció emula la distribució d’un estadi amb un escenari central que “reinterpreta” una pista de futbol i dues grades a cada costat, amb una capacitat total per a 3.000 espectadors, per “fomentar la sensació de celebració i rivalitat que es viu durant els partits de futbol“.

L’espectacle pretén oferir una experiència interactiva al públic abans i durant l’espectacle, ja que prèviament a la funció els assistents podran participar en diferents activitats preparades a l’espai “Messi10 Challenge Laliga” per “ser Messi per un dia“.

El participant que més punts acumuli en aquestes activitats serà coronat el “Messi del dia” i viurà una experiència exclusiva durant l’espectacle.

Tot i que el productor executiu, Matias Loizaga, no ha revelat molts detalls sobre què es veurà, ha assenyalat que l’opció “enarbora els valors del futbol com el treball dur, la superació personal o la humilitat” i que Messi “està present en el xou de diferents formes“.

El director de producció, Tyler Davidson, ha assegurat que el muntatge de l’espectacle “és un desplegament sense igual” on participen més de 100 tècnics diàriament, 60 dels quals són professionals d’aquí.

També hi haurà representació local entre els 47 artistes amb la presència del figuerenc Mateo Amieva, l’únic artista local de l’elenc, que donarà un toc d’humor representant a l’àrbitre del partit.

Escrit per
Rubén Garcia TWITTER

Periodista i gestor cultural.
Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com
Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats

Barcelona s’omple de Nadal

Durant catorze dies la Plaça de Catalunya i la Plaça Universitat acolliran el Barcelona Festival de Nadal. Una programació per a tot tipus de públics on les arts escèniques es […]

Recitar Shakespeare cuinant una truita

Oriol Pla és un dels joves talents més cotitzats al nostre país. Quan tot just acaba d’estrenar als cinemes Girasoles silvestres, de Jaime Rosales, i de reposar un altre èxit […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!