MUSICAL RUMBERO

¡Chakapum!, el musical rumbero d’El Terrat torna al Teatre Victòria

Rubén Garcia Espelta

El Terrat, la productora fundada per Andreu Buenafuente, estrena la seva nova aposta escènica: un musical rumbero. ¡Chakapum!, que és com s’anomena la proposta, fusiona rumba i rock “per celebrar l’alegria de viure”, tal com diuen els seus creadors. Després de la seva estrena al Tívoli l’espectacle torna al Teatre Victòria del 8 al 28 de maig.

¡Chakapum! està protagonitzada pel músic i actor Litus, el cantant de la banda televisiva Late Motiv durant set temporades. El músic i la seva banda de rock, amb la companyia d’un repartiment format per set ballarins i actors com Ricard BoyleToni Viñals o Marta Tomassa, proposa un viatge a través de la memòria i el temps on combina la seva història personal amb la història i evolució de la rumba catalana. “Tinc un record màgic de les sobretaules dels meus pares quan jo era un nen”, explica el músic: “Entre vi, carajillos, copes de cava i els jocs dels nens, el meu pare treia la seva vella guitarra espanyola i es posava a cantar a la taula decidint el repertori sobre la marxa i tirant de nostàlgia”.

L’equip artístic del musical, al Tívoli. Imatge: Marti E. Berenguer

L’obra està escrita per Joan Grau, guionista històric del Terrat, dirigida per Xènia Reguant i compta amb direcció musical de Pablo Novoa que reinterpreta amb la banda Late Motiv èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya, entre molts altres. “A ¡Chakapum!, coneixerem els grans fundadors del gènere, desgranarem tot el que compon la rumba catalana, tot el que compon al Litus que és, en definitiva, tot allò que ens compon com a persones”, explica Xènia Reguant: “Passarem per Cuba, Terrassa, Tossa de Mar i serem il·luminats per un Peret en plena transició divina”.

Més informació, imatges i entrades a:

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!