NOVA TEMPORADA TEATRAL

‘Catalunya aixeca el Teló’ recupera els millors musicals dels darrers 30 anys

El sector teatral recupera públic, però es queda per sota de les xifres prepandèmiques

Redacció

Catalunya aixeca el teló inaugurarà oficialment la temporada teatral 2022-2023 amb una gala que enguany celebrarà els 30 anys d’història de ADETCA (l’Associació d’Empreses de Teatre de Catalunya) i farà un repàs dels 30 musicals més destacats que han passat pels escenaris catalans durant aquestes últimes tres dècades.

Durant l’acte, la patronal teatral també ha fet públiques les dades d’ocupació dels teatres durant al temporada passada que confirmen la recuperació del públic, però sense arribar a les dades prepandèmia.

La gran festa del teatre

La gala Catalunya Aixeca el Teló, que marca l’inici oficial del nou curs teatral, servirà per celebrar els 30 anys de vida de ADETCA, l’entitat que aglutina tot el sector privat teatral i que organitza cada any la gala. Fundanda l’any 1992, aquesta associació vetlla pel desenvolupament del teatre privat, treballa en la seva promoció i difusió i vetlla per oferir a la societat una opció teatral plural, lliure i independent.

Per celebrar-ho aquest any la gran festa del teatra català reunirà a l’escenari del Gran Teatre del Liceu els millors musicals d’aquests 30 anys d’història des de Mar i cel o Historietes de Dagoll Dagom, passant per Cantando bajo la lluvia d’Àngel Llàcer i Manu Guix o El somni d’una nit d’estiu d’Els Pirates Teatre, i arribant a clàssics com Sweeney Todd, Cómeme el coco negro de La Cubana o Memory d’Àngels Gonyalons, entre molts altres.

Josep Maria Segura serà el director artístic de la gala, amb guió de Ferran González i direcció musical i arranjaments de Joan Vives i Xavier Mestres. Per l’escenari, desfilaran les actrius i actors que han protagonitzat aquestes obres al llarg de tots aquests anys.

El públic català torna al teatre

Després de perdre un milió d’espectadors durant la temporada 20-21, el teatre català es recupera de la pandèmia superant novament els 2 milions d’espectadors (2.172.583). Tot i que les dades són similars als anys 18-19 i el balanç és positiu, la xifra es queda 6 punts per sota respecte a l’última temporada marcada per la Covid-19.

La presidenta de ADETCA, Isabel Vidal, ha dit que explicat que l’objectiu de a nova temporada es recuperar els 2,5 milions d’espectadors. Els espectacles més vistos durant el curs anteriors són Cantando bajo al llúvia i Billy Elliot, el musical , el musical seguits d’altres èxits com Adeu Arturo de La Cubana o el gran fenomen de l’ Improshow. En quant a les sales i teatres, el equipaments que han reunit més espectadors són el Tívoli, el Liceu, el Victòria, el Coliseum i el Poliorama i, en menys de 200 localitats la Sala ARS, la Beckett, el Teatreneu, el Lliure de Gràcia i el Tantarantana.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!