La Casa Real proposa 17 maneres simpàtiques i sense cap risc per acabar amb el capitalisme

Redacció

La nova producció d’El Cicló del Tantarantana bufa aires de comèdia crítica i àcida. La companyia Casa Real fa gala del seu ‘gamberrisme seriós’ a 17 maneres per acabar amb el capitalisme; una història sobre petits gestos que poden canviar el sistema, acompanyada d’un manual ‘cuqui’ per acabar amb el capitalisme sense despentinar-se amb instructores de luxe: Bridney Spears, Beyoncé, Paris Hilton o Angela Merkel.

Una publicista creativa que treballa en una empresa especialitzada en la neteja d’imatge de grans multinacionals, una intèrpret tipa de no tenir veu i traduir discursos buits, una treballadora de la banca experta en col·locar plans de pensions dubtosos a iaies i una hostessa de congressos amb vocació de professora de ioga tipa de treballar en un món on impera un model de dona objecte. Aquestes són les quatre protagonistes (Rocío Manzano, Sara Sansuan, Anna Tamayo i Laura Vila Kremer) de l’obra de la Casa Real. Quatre dones que, després d’una primera fase de contradiccions, passaran a l’empoderament i tindran a la seva mà la capacitat d’enderrocar les principals multinacionals, entitats financeres i potències polítiques del món amb la conjunció dels seus petits actes de rebel·lió personal.

Raquel Loscos i Salvador S. Sánchez, dramaturgs i directors de l’espectacle, presenten escenes qüotidianes reconeixibles, però deformades o transformades que, tot i ser tràgiques per a les protagonistes, esdevenen còmiques a ulls dels espectadors. Sense renunciar a les característiques pròpies de la tragèdia, com la catarsi o la mort estrepitosa dels poderosos, la Real aposta per una comèdia àcida i desacomplexada que utilitza els elements propis de la postmodernitat i la antihistòria per explicar una faula passada de voltes que celebra la imaginació com a eina de transformació.

A mode de manual d’autoajuda, a la història de les quatre protagonistes s’hi va intercalant la presentació de llibre ’17 simpàtiques maneres d’acabar amb el capitalisme’. Celebrities com Beyoncé, Lady Gaga, Paris Hilton o Isabel II ofereixen diferents consells revolucionaris per acabar amb el capitalisme d’una forma amena i sense cap risc. El de la reina d’Anglaterra, de fet, ja s’ha començat a practicar al metro de Barcelona amb alguna petita variació: “Practicar sexe oral als espais públics per desestabilitzar els operatius policials i sembrar el caos“.

Amb aquesta “faula”, la Casa Real ha volgut plasmar les seves pròpies contradiccions i les problemàtiques polítiques i socials des d’un sentiment crític. “Sense caure en el pamflet”, volen mostrar no només preguntes, sinó també respostes i el convenciment “que un canvi és possible”.

POSTFUNCIÓ AMB CERVESA ECOLÒGICA

Per tal de ser conseqüents amb el que propugnen, la Casa Real oferiran un postfunció amb cervesa artesana i ecològica, on els espectadors que ho vulguin podran quedar-s’hi debatent. A més, també han optat per un vestuari i escenografia sostenible, de proximitat i de dissenyadors barcelonins.

Text: M. Rubia

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!