(INNOCENTADA) Carlos Cuevas protagonitzarà ‘Gaudeamus Igitur: El musical de Merlí’

Andreu Rami

INNOCENT!

Davant d’una enorme expectació, s’ha presentat al paranimf de la Universitat de Barcelona el nou projecte d’Héctor Lozano: Gaudeamus Igitur: El musical de Merlí. El musical serà una seqüela de Merlí: Sapere Aude, la recentment estrenada temporada de la sèrie catalana on Carlos Cuevas, l’alumne preferit del professor de filosofia Merlí, es graduarà finalment en filosofia.

En la presentació s’han confirmat els primers noms d’un elenc format per grans noms de l’escena catalana. Com a la ficció televisiva, Carlos Cuevas, David Solans i Pablo Capuz encapçalaran un repartiment on també es veurà a Núria Feliu com a professora d’Història de la Filosofia, Eva Santolaria com a professora d’Estètica; el Màgic Andreu, com a professor de Teoria i Pràctica del Joc de Mans 2; i un subratllador groc que manipularà Guillem Albà.

L’estil musical serà una barreja entre Stephen Sondheim i el trap de Bad Gyal. L’artista de Vilassar està treballant en una original partitura que escriu a sis mans amb Andreu Gallén (Maremar, Guapos i Pobres) i Albert Guinovart (Mar i Cel, Flor de Nit). El pare de Bad Gyal, Eduard Farelo, interpretarà al Rector de la Universitat i compartirà una emocionant balada-trap amb la seva filla.


L’espectacle es presentarà al Teatre Poliorama en el marc del Grec Festival de Barcelona, per després fer estada en un renovadíssim BTM Barcelona Teatre Musical. L’antic Palau d’Esports serà rehabilitat amb el característic estil neogòtic de la Universitat de Barcelona. L’Alcaldessa Ada Colau, ha destacat que “és una gran notícia per a Barcelona”, ja que “recupera un teatre que a més d’estar abandonat, era lleig de cagar”. El consistori no descarta seguir la mateixa estratègia amb altres teatres que corren perill a la ciutat, com el Club Capitol, l’Apolo o La Vilella: “si els revestim de trencadís de Gaudí ens serà més fàcil protegir-los com a patrimoni cultural”.

El musical és una coproducció entre Movistar+, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i la reconeguda marca d’embotits artesans Can Duran, que s’ha sumat a l’aventura escènica perquè “com a la darrera temporada de la sèrie, la botifarra catalana tindrà molt de protagonisme i donarà molt a parlar”, segons han afirmat en roda de premsa.

 

Articles relacionats
Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!