Barcelona Districte Cultural celebra 9 edicions amb més de 40 espectacles gratuïts

Redacció

Barcelona Districte Cultural, el circuit cultural que apropa les arts escèniques i audiovisuals als centres cívics i equipaments de proximitat de la ciutat, estrena 9a edició amb prop de 250 funcions fins al 29 de maig. La programació, oberta i gratuïta, aglutina 44 propostes de teatre, dansa, música i circ: 27 de les quals formen part de la nova edició, i les 17 restants són peces que havien quedat suspeses arran de les aturades culturals causades per les restriccions de la pandèmia.

Propostes teatrals, musicals i de dansa per a tots els gustos

La programació teatral recupera amb dues produccions d’èxit de la Sala Flyhard: El pequeño poni (vídeo) de Paco Bezerra que parla de l’assetjament escolar i Els dies mentits de Marta Aran.

També tornarà a posar a escena una nova versió de Llibert, el relat d’una mare que ha d’acomiadar al nadó, escrit per Gemma Brió; Sacarina, una peça de La Ruta 40 sobre la corrupció humana; Els reis de Shakespeare escriuen el discurs de Phillipe the Sixth de LAminimAL Teatre; Autónomos. El musical, amb Andreu Rami i Àlex Martínez Vidal; o Amy (& the Orphans), una trepidant i inclusiva comèdia/road-trip de sobre el tracte inhumà que rebien les persones ingressades amb Síndrome de Down en les residències nord-americanes.

Aquesta nova edició recuperarà peces teatrals que no es van poder veure per les parades culturals provocades per la pandèmia com Los papeles, on l’artista libanès Anthony Kmeid  aprofundeix en el desconegut tema de la identitat sexual a l’Orient Mitjà. També s’hi veuran Ocaña, Reina de Las Ramblas, de Marc Rosich amb Joan Vázquez; Les coses excepcionals, amb Pau Roca; o propostes de dansa com Parrà, de Miquel Barcelona i Marc Vilajuana o Interferències de La Banda Street Groove.

La programació per gaudir amb les petites i petits de casa

Entre els muntatges destinats a tots els públics destaquen Molsa, una reconeguda peça de la Cia. Thomas Noone Dance sobre l’amistat.

A més, també podreu veure Kl’aa, la teva cançó, d’Inspira Teatre; Camí a l’escola, de la Cia Campi qui Pugui; Una poma, un pomer, del col·lectiu De_Paper; Els músics de Bremen, una aventura musical de la Cia. Versus Teatre, o Caça-històries, el misteri del Gran Rambutan dels Impro Barcelona.

La màgia del circ

Hi podreu veure espectacles de circ com Lazuz (vídeo), on la companyia franco/sueca Lazuz Company proposa una trobada entre un acròbata i un malabarista que busca trobar entre els dos personatges l’equilibri entre la col·laboració i el conflicte. La punta de mi nariz (Kolektivo Konika),  A la Fresca (Cia. Anna Confetti)  i Ni cap ni peus (Circ Vermut), completen el cartell de circ i espectacles de carrer.

Txema Muñoz i la cia Don Davel posaran l’accent màgic a la programació amb els seus espectacles: Txema, the Postman i Le Fumiste.

A part de la programació escènica Barcelona Districte Cultural proposa un cartell musical amb concerts de noms com Sabor de Gràcia, Mélodie Gimard, Magali Saré, Queralt Lahoz, Alba Carmona, Clara Gispert, Anna Andreu, Maria La Blanco, Sara Terraza, La Chunga o Las Karamba.

Actualment, la xarxa del Barcelona Districte Cultural ha assolit la xifra de 100.000 espectadors i està formada per 29 equipaments dels 10 districtes de la ciutat que programen 31 escenaris. Més informació i reserva d’entrades aquí.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!