Antonio Banderas: “A Chorus Line provoca en el públic una veritable sacsejada emocional”

Redacció

El musical A Chorus Line produït i codirigit per Antonio Banderas aterra al Teatre Tívoli de Barcelona que podrà veure’s a partir del divendres 21 de febrer. Banderas ha definit l’espectacle com un “xou ple de màgia i molt potent”. Va ser, precisament, el muntatge triat per a inaugurar el Teatro Soho CaixaBank de Málaga al novembre, un projecte que, per a l’actor, és la culminació d’ “un somni que tinc al cap des de fa 20 anys”.

Segons ha explicat en roda de premsa, va triar iniciar la marxa del nou teatre amb aquest musical perquè suposa tota “una declaració de principis, ja que es tracta d’un muntatge en la qual el meu personatge puja a escena al costat de la companyia per a després deixar-los l’espai a ells. A més, conté una reflexió sobre el món de l’espectacle i de la creació artística”.

Durant la presentació de l’obra, també ha aclarit que, a partir d’ara, el seu personatge (Zach) l’interpretarà l’actor Pablo Puyol, el qual s’ha mostrat il·lusionat per prendre el relleu. “Es tracta d’un xou molt divertit que pot arribar fàcilment al gran públic i omplir el teatre”, ha comentat Banderas. De fet, arriba a Barcelona precedit d’un gran èxit a Màlaga on va aconseguir vendre 45.000 entrades en cinc dies, un ple històric per a un teatre a Espanya.

“És un xou amb un elenc molt sòlid”, ha indicat Banderas pel que confien que atraurà al públic barceloní, bon coneixedor de musicals. “És una proposta que provoca en el públic una veritable sacsejada emocional i homenatja ballarins i artistes”, ha dit. Quant a l’elecció de Puyol com a substitut, el va considerar adequat per la seva capacitat per a encarnar a “un tipus que pot ser respectat, té autoritat i és capaç, alhora, d’entrar en un terreny que conté colors diferents com la vulnerabilitat”.

A Chorus Line parla de les històries que mai es coneixen i que el que fan és reflectir aquesta lluita, treball i tenacitat que tenen totes les persones que es dediquen a aquest món, i encara i així molts no arriben”, ha subratllat el protagonista.

El muntatge va ser ideat, dirigit i coreografiat originalment per Michael Bennet l’any 1975, que va suposar un canvi de paradigma de les històries de Broadway, fins llavors marcat per relats d’èxit de joves individus que aconseguien triomfar. El nou muntatge estrenat ara a Espanya compta amb 29 intèrprets i una orquestra de 15 músics en directe sota la direcció musical d’Arturo Díez-Boschovich, que busca reviure la producció original a càrrec de la llegendària Baayork Lee.

Després de Barcelona, on es representarà fins al 29 de març, el musical prosseguirà la seva gira pel Gran Teatro Príncipe Pío de Madrid, a partir del 4 d’abril, fent parada abans en el Teatro Arriaga de Bilbao, del 6 al 16 de febrer. Es tracta d’una producció de Banderas, el Teatro del Soho CaixaBank i John Breglio que s’erigeix com una “resposta contundent i realista” als temps actuals en què les persones tracten d’obrir-se pas, ha conclòs Banderas.

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Descarrega’t la nova Revista TeatreBarcelona Hivern 2023

Aquest Hivern, TeatreBarcelona tornem a editar la revista en paper. Una mirada independent i tranquila a la cartellera hivernal de Barcelona, pensada únicament per a nosaltres: el públic. Hi trobaràs reportatges, […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!