Anna Giribet és la nova directora artística de Fira Tàrrega

Rubén Garcia Espelta

Fira Tàrrega ja té nova direcció artística: Anna Giribert. Giribert ha estat la escollir d’entre les cinc candidatures que es van presentar a la convocatòria que es va posar en marxar el passat més de maig i que es va tancar el passat 14 d’agost.

La resolució del concurs va estar avaluada per una comissió tècnica de valoració amb representants de diverses administracions, equipaments i programacions. La comissió va valorar l’excel·lència del projecte presentat on s’hi defensava una sòlida línia discursiva i estètica centrada en els eixos del territori, les identitats, la política i la formació.

Llicenciada en Ciències Econòmiques (UB) i postgraduada en Direcció i Gestió d’Empreses, Institucions i Plataformes Culturals (UPF), Anna Giribet ha estat la tècnica de programació de l’Àrea Artística de FiraTàrrega des de 2011, així com també ha coordinat el Màster de Creació en Arts de Carrer de 2013- 2015.

La missió i els objectius de la direcció artística són els de realitzar una programació artística que visualitzi i impulsi la creació escènica, especialment la de les arts de carrer; una programació que sigui atractiva per al mercat escènic facilitant la idea de hub internacional de contractació; fomentar el suport a la creació; impulsar la creació transnacional; fomentar la coproducció bilateral entre festivals, fires, mostres o altres espais d’exhibició; fomentar la formació en arts de carrer i també la presència de les arts de carrer al circuit escènic català i donar cabuda als discursos contemporanis, integradors, universals, cohesionadors i crítics.

Anna Giribet, que prendrà possessió del càrrec a partir de l’1 de gener de 2019, s’encarregarà ja de la programació artística de la propera edició de FiraTàrrega, que tindrà lloc del 5 al 8 de setembre. Una programació integrada per 50 companyies, de les quals un 50% de la programació serà catalana, un 25% de la resta de l’Estat i un 25% serà internacional. L’equilibri entre carrer i sala serà d’un 60% i 40 % respectivament, tot i que no ha de ser un % infranquejable en favor dels espectacles de carrer.

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!