Aneboda (o com robar un armari de l’Ikea, portar-lo en metro i convertir-lo en teatre)

Redacció

Explica Joan Yago que fa un temps es va trobar Nicolás Carbajal, Ireneu TranisAlbert Pérez Hidalgo amb una capsa immensa sortint del metro de Plaça de Sants. Era un armari de l’Ikea, l’Aneboda. – Què coi feu? – L’hem robat. Un d’ells havia tingut un desengany amorós, havia de canviar de pis i van decidir fer alguna cosa per ajudar-lo a sortir del pou: robar un armari de l’Ikea. Robar-lo com a “aventura urbana”, com “la cosa més gran que es pot fer quan no tens pasta per tirar-te en paracaigudes”. La nit va acabar amb patxarans, eufòria i desesperació. I una obra de teatre: Aneboda (The Show), que després d’un breu pas per l’Àtic 22 ara arriba a La Seca-Espai Brossa.

TEATRE_BARCELONA-aneboda-REVISTA_1

En aquest show -“que si no fèiem nosaltres, no faria mai ningú”- els espectadors assisteixen durant una hora al muntatge de l’armari en directe. Un armari senzill, barat i fàcil de transportar. Un armari que esperaven que, a aquestes alçades de la vida, superant la trentena, ja seria de fusta gruixuda i pura. Les seves vides, però, encara són senzilles, barates i fàcils de transportar, asseguren. A les mudances encara van amunt i avall amb l’Aneboda de l’Ikea, però no poden evitar fantasejar “amb la intensitat” de construir una casa amb les seves mans, de caçar per alimentar la seva família o fins i tot pujar una muntanya de sis mil metres. Per què, als 30, encara s’és a temps de convertir-se en esportistes d’elit, estrelles de rock&roll o de ser l’home sense nom que rebenta d’un cop de peu la porta de l’edifici i salva al nadó de morir a les flames? O no? Ells, sigui com sigui, creuen que no n’hi ha prou amb la felicitat, exigeixen l’eufòria.

(Ah! Finalment l’armari no el van poder robar. És més, els van enxampar i el van haver de comprar).

Text: Mercè Rubià

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
#estoyrara arriba a la Sala Barts

#estoyrara arriba a la Sala Barts

La Sala Barts acollirà el show Estoy rara, un espectacle còmic carregat d’humor negre, que ve precedit pel seu rotund èxit a les xarxes, amb més de 500.000 visualitzacions a […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!