Amor i teatre: les millors obres sobre l’amor que podràs veure al teatre

Redacció TeatreBarcelona

Pastissos que diuen t’estimo, angelets cecs penjats als aparadors de les botigues, i cors, molts de cors. Quan arriba Sant Valentí sembla que la gent s’estimi més, i que la vida es torni de color de rosa. Segurament no és així, però està clar que l’amor és un dels grans temes universals (per no dir el ‘gran’ tema universal),  al centre de grans obres de la literatura, el cinema, la música i, com no podia ser d’una altra manera, del teatre.

Actualment, a la cartellera de teatre a Barcelona existeixen diverses propostes que ens parlen de l’amor des de diferents vessants. Una gran oportunitat per celebrar, si més no, que l’amor existeix i que d’una manera o altra, forma part de la nostra vida.

 

AMOR I HUMOR

Un dels dramaturgs que millor va saber escriure sobre l’amor va ser Shakespeare. En les seves grans tragèdies, però també en les seves refinades comèdies. Al TNC podrem veure Afanys d’amor perduts, una obra que ens parla sobre l’inevitable poder de l’amor.

Amb ressò shakespearià se’ns presenta també La tendresa, escrita i dirigida per Alfredo Sanzol, i produïda per T de Teatre i Dagoll Dagom. Una enginyosa comèdia romàntica de llenyataires i princeses que ens parla de la impossibilitat de protegir-nos del mal que ens pot fer l’amor.

L’òpera bufa de Donizetti, L’elisir d’amore, presentada pels Amics de l’Òpera de Sabadell, ens narra amb to de comèdia la divertida història d’un camperol que s’enamora d’una noia jove i rica, i que aconsegueix un elixir que farà que ella el correspongui. Una proposta que podràs veure al Teatre-Auditori de Sant Cugat i al Teatre Auditori de Granollers.

També ple d’humor i amor trobem el monòleg Cupido Perdón, on Carlitos i el Profesor Gasmo seran els encarregats d’ajudar-te a descobrir la part més còmica de l’amor (Sala Ars).

I la companyia de Toni Albà presenta a Teatre del Raval l’esbojarrada comèdia Desexperats, un espectacle escrit pels guionistes Rafel Barceló i Tomàs Fuentes. Quatre històries independents però amb un nexe en comú: la visita inesperada visita d’algú amb una proposta lluny de tota lògica.

La companyia de teatre Toni Albà presenta DeSEXperats, un espectacle dirigit per Toni Albà, escrit pels guionistes i dramaturgs Rafel Barceló i Tomàs Fuentes, i amb producció musical d’Antonio Santoyo.

Un espectacle còmic, fresc, divertit, esbojarrat i dinàmic en el qual els tres actors (Lluís AltésMingo Ràfols i Manel Piñero) interpreten 4 personatges diferents en 4 històries independents però amb un nexe comú.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

AMOR (I DESAMOR) DE PARELLA

Una gran parella d’actors protagonitzen una història de desamor a La Villarroel: La dansa de la venjança. Laia Marull i Pablo Derqui són una parella que es separa, d’una forma aparentment serena, després d’anys de matrimoni. Una desavinença en la organització de l’atenció al seu fill menor d’edat, acabarà esclatant en una autèntica batalla.

Si pels anglosaxons Living apart together és una manera divertida per a definir una parella que viu per separat, la companyia La Cítrica ens parla del cas a la inversa a Després de tu (líving togehter… a part). Hi veurem com dos joves que viuen junts qüestionen de forma abismal la seva relació. (Tantarantana).

Un parella de quatre (o dues parelles) serà la protagonista d’Interiors, el darrer text de Concha Milla que podrem veure a la Sala Atrium. Uns formen una parella madura i estable, els altres es troben en la apassionada fase inicial. Un sopar afable entre els quatre acabarà convertint-se en quelcom que els canviarà per sempre.

I a la Sala Beckett, el col·lectiu de joves creadors escènics VVAA presenta This is real love, on veurem com una bonica parella heterosexual i totalment convencional es posa en perill per tal d’assolir l’èxit.

 

AMOR TOTAL

Don Joan, més enllà de ser un seductor insaciable, era un home que atemptava contra les estructures socials establertes a la recerca de la llibertat i de l’amor absolut. A La dona panteraProjecte Ingenu col·loca en escena un Don Joan en femení, una dona lliure que és considerada, encara avui, un perill per la societat. (Escenari Joan Brossa)

Amor Oscuro és la posada en escena d’onze sonets que formen part de la col·lecció Sonetos del amor oscuro, els darrers poemes escrits per Federico García Lorca, que descriuen l’amor ocult i torturat durant els darrers anys de vida del poeta andalús. Una proposta de Jesús Arbués que forma part del Cicle Cítric de l’Ateneu Popular 9 barris.

 

 

 

 

 

AMOR I SEXE

Després de quatre temporades en cartell, la comèdia de Dan Israely Orgasmos, segueix arrencant els aplaudiments del públic del Capitol. Un autèntic manual d’auto-ajuda per a poder enfrontar-se als reptes de viure en parella.

La revelació de l’Eixample Teatre d’aquesta temporada és Sex Escape, una desenfrenada comèdia sense tabús, on veurem com dues parelles d’amics viuen una autèntica aventura al Room Escape més famós de la ciutat.

Les reunions domèstiques amb venda de joguines eròtiques és el punt de partida del divertit monòleg de Pilar Ordóñez, Miss Tupper Sex, on parla amb total naturalitat del desig sexual, per treure la seva vessant més còmica i esbojarrada. (Club Capitol).

També pots trobar propostes culturals per fer en parella a Fortwo.

Erotisme i mentalisme van de la mà en el nou espectacle de Luis Pardo, Hypnoerotic, on podrem descobrir com el nostre cervell és la part més erògena del nostre cos.

   

 

Articles relacionats

4 obres clàssiques que pots regalar per Nadal

Els autors clàssics sempre són a la cartellera i són textos necessaris que necessitem recuperar per molts motius: pel seu llegat artístic, però també per recordar d’on venim, entendre el […]

Enllaç copiat!