Tot el que necessites per anar al teatre

Així serà la nova Sala Beckett al Poblenou

21 març 2016
f

Sostres altíssims, grans finestres, rajoles de geometria eterna i constants records decoren l’antiga fàbrica del Poblenou que s’ha convertit en la nova seu de Sala Beckett. Vols fer-hi una ullada?

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_1

La Sala Beckett – Obrador Internacional de dramatúrgia deixarà el barri de Gràcia per mudar-se a l’antiga Cooperativa Pau i Justícia del barri del Poblenou. El nou edifici, situat a la cantonada entre els carrers Pere IV i Batista, compta amb una superfície de 2.890 metres quadrats i s’ha integrat a la xarxa de Fàbriques de Creació impulsat per l’Ajuntament de Barcelona.

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_2

L’Ajuntament va adquirir l’edifici el 2007, però les obres no van iniciar-se fins a l’octubre de 2014. El projecte ha anat a càrrec de l’estudi Flores Prats, que ha respectat els materials originaris de l’edifici, com ara terres, finestres i altres detalls. Altres espais, com el soterrani, on es va construir un gimnàs i encara conserva les rajoles de la piscina i les dutxes, s’ha transformat en la sala gran d’exhibició, que comptarà amb grades mòbils i un aforament entre 200 i 300 espectadors. Hi haurà també un segon espai, més reduït, amb un centenar de butaques.

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_3

La nova Beckett inclourà també sales d’assaig, vestuaris, espai de coworking i serveis, tots aïllats acústicament. Seguint amb la filosofia de Gràcia, la sala tindrà un bar cafeteria, que serà independent, plantejat de manera aïllada del centre teatral: això els permetrà obrir l’espai al barri i atraure també els veïns.

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-REVISTA_5

Quan, a partir del mes de maig, es tanqui definitivament la seu de Gràcia, es farà el trasllat de tota la infraestructura i es preveu iniciar la programació a partir del mes d’octubre o novembre. Abans, la Sala Beckett farà jornades de portes obertes per al veïnat. Per als més impacients, però, us deixem amb algunes fotografies de l’interior de l’edifici:

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-REVISTA_6

☞ Llegeix també l’article d’opinió de Marilia Samper sobre la Sala Beckett: El futur incert de la nostra dramatúrgia i el reportatge d’Aída Pallarès sobre el passat i futur de la Sala Beckett: Del Teatro Fronterizo als nous camins del Poblenou

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_7

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_8

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_9

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_10

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_11

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_12

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_14

TEATRE_BARCELONA-sala_beckett-poblenou-REVISTA_13

Fotografies: Mercè Rubià / Text: Neus Riba i Mercè Rubià

Uneix-te gratis a Teatre Barcelona
Creant el teu usuari gaudiràs de sortejos i promocions, podràs valorar espectacles i deixar els teus comentaris, accedir al Calendari TB amb tota la programació i rebre el nostre newsletter setmanal amb tota l'activitat teatral de la ciutat de Barcelona.

Información básica sobre protección de datos: Responsable: Escenes i Publics, SL. Finalidad: desarrollar su actividad comercial, cumplir las contrataciones realizadas por los usuarios y remitir comunicaciones comerciales personalizadas en base a un perfilado a los usuarios (en caso que nos autoricen a ello). Legitimación: Consentimiento del interesado. Destinatarios: Escenes i Publics, SL y proveedores legitimados externos. Derechos: Acceder, rectificar y suprimir los datos, así como otros derechos como se explica en la información adicional. También se puede instar reclamación ante la agpd.es.

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari