90 espectacles en 10 ciutats a la nova edició del festival Dansa Metropolitana

Redacció

Un cop superada el sotrac de l’edició anterior provocat per l’esclat de la pandèmia, Dansa Metropolitana torna en una nova edició que es veurà del 5 al 21 de març.

El festival de les arts en moviment creix en nombre d’activitat, amb 240 (moltes de les quals són gratuïtes); en nombre de propostes, que arribaran als 90 espectacles; i en nombre de seus i espais, per primera vegada hi participaran a 10 municipis de l’Àrea Metropolitana (Badalona, Cornellà, el Prat, Esplugues, L’Hospitalet, Sant Cugat, Santa Coloma de Gramenet, Terrassa i Viladecans) i espais escènics de referència de Barcelona com el Mercat de les Flors, el TNC, el Teatre Lliure, Sala Hiroshima, Antic Teatre o el SAT!.

L’edició 2021 estarà marcada per un gran nombre de coproduccions, entre les quals destaquen propostes com Teresa d’Andrés Corchero, que uneix a escena a dos personatges tan dispars com Santa Teresa de Jesús i l’activista francesa Simone Weil; Hidden de Lali Ayguadé, que tanca la seva trilogia sobre la identitat; Cruces de la companyia de flamenc de Jose Manuel Álvarez; o Cinc maneres de matar el temps, de Thomas Noone (saT!).

També es recuperaran tres coproducció que no es van poder estrenar la passada edició com Am I Bruce Lee, de Junyi SunMarúnica, de la Cia. Roberto G. Alonso; i l’espectacle de dansa aèria Euforia de Sacude que enguany serà el muntatge itinerant que es veurà en bona part dels municipis participants.

La mirada internacional

Per primer cop es podran veure aquí creacions com Traces, dirigida per Wim Vanderkeybus i inspirada en la naturalesa dels Cárpats; My body of coming forth by day, un coreografia d’Olivier Dubois que vincula la memòria corporal amb la història de l’art; el multiprograma de Merce Cunningham amb For Four WallsRain Forest i Sounddance, a càrrec del Ballet de Lorraine; l’espectacle inspirat en l’escultura neoclàssica, Graces de Silvia Gribaudi; o bé Cowboys, on la Sebastian Weber Dance Company reinventa el claqué.

Talent local: figures consagrades i creadors emergents

Entre els noms consagrats hi ha grans noms com els de la Sol Picó (amb Animal de séquia), el col·lectiu OSSOCLUB (Piero SteinerAndrés CorcheroPep Ramis i Enric Ases, amb La set i la revolució), Mar Gómez Gómez (amb Sempreviva) o la proposta RRR amb Frederic AmatLa Veronal i cabosanroque que han creat conjuntament RRR. El talent emergent estarà representat per companyies i noms com Søren Evinson, Paula Serrano i representants de les noves fornades d’artistes sortides del Conservatori Superior de Dansa.

Dansa Metropolitana inclou un gran ventall de propostes, gèneres i estils. Des del flamenc més tradicional d’El Yiyo y su troupe, passant per escenes més híbrides i contemporànies amb noms com Elena Córdoba o Cesc Gelabert o revisions flamenques de danses basques com la que ens proposa Andrés Marín.

Dansa i innovació en espais no convencionals

Dansa Metropolitana també presenta el projecte Filatures, que inclou una selecció de peces presentades en espais del patrimoni industrial rehabilitat, fàbriques i/o museus, adreçades a tota mena de públic i que, com fils creatius, elaboren un teixit cultural vinculat a un passat comú del patrimoni industrial, especialment del món tèxtil. Hi participaran col·lectius i artistes que van des d’Ancorae Danza Humanhood, passant per les creacions d’Antes ColladoJuan Carlos LéridaLes Impuxibles o, ja al recinte de Fabra i Coats de Barcelona, l’espectacle Artificios y leopardos, de Mercedes Recacha.

Conferències, cinema al voltant del món de la dansa i tot un seguit propostes paral·leles i singulars completen tot el programa.

Consulteu el programa complet de Dansa Metropolitana aquí.

Més informació i entrades sobre les propostes escèniques del cicle aquí:

Escrit per
Redacció
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

La Calòrica rebenta la bombolla de l’emprenedoria

Després dels darrers èxits que han obtingut amb Els ocells, De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda i Le congrés ne marche pas, La Calòrica, una de les companyies més reconegudes de […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!