8 raons per anar a Terrassa (o al TNT)

Redacció TeatreBarcelona

REDACCIÓ: Aída Pallarès / @aidapallares

Participatiu, adaptat, inclusiu, assequible i paritari. Per a tots els públics i per als nous públics. Així serà l’onzena edició del Terrassa Noves Tendències (TNT). El festival, que tindrà lloc del 27 al 30 de setembre, sortirà per primer cop del centre de Terrassa i s’expandirà al barri de la Maurina, a Ullastrell i Matadepera. En total, hi haurà 23 espectacles: 16 de sala i 10 de carrer. I, fins i tot dos concerts. Perquè sabem que és difícil – però no impossible – veure-ho tot, us confessem tot allò que no ens volem perdre. Perquè ens agrada la companyia, perquè ens atrau molt la temàtica o perquè, ras i curt, no tindrem massa oportunitats de veure’ls de nou. Sobretot tenint en compte que en aquest país, per veure creació híbrida i contemporània, hem d’anar de festival en festival. Llarga vida al TNT. Llarga vida a Terrassa.

El bosque: Només pels seus responsables (Juan Navarro i Pablo Gisbert), ja paga la pena anar-hi. La raó? De la unió d’aquests dos no en pot sortir (pràcticament) res malament. Navarro és un dels habituals de Rodrigo García i Gisbert cofundador de El Conde de Torrefiel. El Bosque és una instal·lació performativa sobre els ninis que anirà mutant al llarg del festival. “Els ninis, que aparentment mostren una passivitat envers la societat, no qüestionen també tots les valors polítics, morals i econòmics d’aquesta mateixa societat?” es pregunten els seus creadors. La resposta, a Terrassa.

Una historia universal: David Espinosa és un d’aquells creadors que veiem poc a casa nostra, per tant, cal aprofitar quan el programen. Aquest cop ens ofereix una classe magistral d’història, un recorregut audiovisual a través de la manipulació d’objectes – joguines que ha creat de forma artesanal – i la projecció d’ombres. Si mai l’heu vist, al·lucinareu amb el que fa. I sí, això també és teatre.

Cold Blood: El teatre serà híbrid o no serà. I el TNT no podia arrencar d’una altra manera. Cold Blood, dels belgues Kiss & Cry, construirà una aventura escènica en forma de ‘thriller’ i representada només per les mans dels intèrprets. Estem, per tant, davant d’un espectacle de microdansa. Si busqueu vídeos a Youtube, al·lucinareu. I comprovareu que no hi ha límits a l’hora d’explicar històries.

Hippos: Teniu criatures? Correu a veure Hippos, abandoneu els prejudicis a casa i deixeu-vos endur. La mainada riurà i al·lucinarà i vosaltres us emocionareu. Hippos, de Zum Zum Teatre i Quim Bigas, és una petita peça de carrer que ens recorda que tots, siguem com siguem, podem ballar. Té una doble lectura que demostra que el teatre familiar és molt més del que ens pensem.

Parecer felices: El pollo campero, comidas para llevar és una d’aquelles companyies a reivindicar que, per alguna raó, no veiem prou. En aquesta ocasió reflexionen sobre un tema d’extrema actualitat: les xarxes socials i l’absurda necessitat de “semblar feliços” constantment. No importa el que som sinó el que semblem.

El mundo por montera: Ara fa dos anys, Rodrigo Cuevas va revolucionar FiraTàrrega amb aquest mateix espectacle. Un cabaret musical, un concert irreverent ple de música tradicional amb bases electròniques, estètica rural amb essències cabareteres. D’Astúries al món. Us ho passareu pipa.

Arma de construcción masiva: És el segon muntatge d’una companyia (José y sus hermanas) que, ara ja ho podem dir, està de moda. Los bancos regalan sandwicheras y chorizos no és, només, un dels muntatges més vistos de la temporada – que podrem tornar a veure al festival RBLS -, també una agradable sorpresa. Una petita joia del petit format que ens va demostrar que encara hi ha esperança en el teatre català. Al TNT presenten el segon espectacle, una reflexió sobre l’estat de l’educació a Espanya. Imprescindible, vaja.

Kingdom: Què tenen en comú el capitalisme, King Kong i els plàtans? Ens ho expliquen Agrupación Señor Serrano a Kingdom, el seu darrer espectacle. Els Serrano són una de les companyies més importants del panorama actual. La companyia de la qual tots parlem quan reivindiquem una cartellera més arriscada. Si els heu vist, sabreu que els Serrano sempre és una bona idea. Si no els heu vist, els heu de descobrir.

I com a bonus track… Dissabte, a la Nova Jazz Cava, el grup més inclassificable del panorama actual, Za! presentarà el seu últim disc: Pachinko Plex.

REDACCIÓ: Aída Pallarès / @aidapallares

Escrit per
Redacció TeatreBarcelona
Arxivat a
Articles relacionats
Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

Les millors obres de teatre familiar de Barcelona

L’escena de teatre infantil i familiar de Barcelona té una llarga tradició: aprofita-la, treu-los de casa i porta’ls a un dels molts espais culturals que programen espectacles per a diferents […]

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

10 espectacles imprescindibles del Grec Ciutat

Del 26 de juny al 4 d’agost, la 48a edició del Festival Grec s’estén per una cinquantena d’espais de Barcelona amb propostes internacionals, el millor talent local i les experiències […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!