5 musicals que podràs veure aquest 2022 a la cartellera de Barcelona

Redacció

Amb l’arribada del nou any la cartellera escènica es renova i arriba carregada de novetats, reposicions d’èxits i clàssic que no et pots perdre. Aquesta és una mostra de propostes de teatre musicals que veuràs aviat als teatre de la ciutat:

1. ‘Forever young’, un cant a la vida

L’any 2011 els mítics Tricicle ens van sorprendre produint la versió local d’un musical d’èxit mundial, Forever Young, que explica la història d’un grup d’ancians que, farts d’esperar la mort vivint en un geriàtric, decideixen transformar la seva última etapa vital en una gran celebració de la vida. Per fer-ho recuperen èxits com I love rock’n’roll, de Joan Jett; Satisfaction, dels Rolling Stones; Sweet dreams, dels Eurythmics, o I will survive, de Gloria Gaynor. El musical tornarà al març a la cartellera del Teatre Poliorama, i el mateix teatre també acollirà, al gener, un altre divertit xou musical amb aires operístics, The opera locos.

2. ‘Romeo y Julieta’, un viatge a la Verona clàssica

A finals d’abril arribarà al Teatre Apolo la primera gran adaptació musical de la clàssica història d’amor de William Shakespeare: Romeo y Julieta. Amb partitura original de César Belda i amb noms a escena tan solvents com Paco Arrojo, Sergi Albert, Carlos J. Benito i Sílvia Villaú, aquesta nova producció ens proposa un viatge en el temps, al segle XVI i als romàntics carrers de la bella Verona per reviure un cop més aquesta gran història d’amor protagonitzada per joves procedents de dues famílies enfrontades. 

3. ‘La grossa i la bèstia’, un divertit thriller musical

La Bolinda i el Nacho comparteixen un pis a l‘Eixample: ella té el contracte del pis al seu nom, però ell és qui paga el lloguer. Tot va bé fins que arriba la Celina, una amiga especial del Nacho que no té lloc on viure. Un dia, esperant unes pizzes, la cosa es complicarà fins al punt de requerir els serveis dels Mossos d’Esquadra. Escrita per Ever Blanchet, i amb la música també d’Ever Blanchet, el Teatre Gaudí presenta durant aquest gener La grossa i la bèstia, un divertit musical que compta amb un repartiment format per noms com Jaume Casals, Anna Herebia, Carol González, Sergio Campoy i Carles Pulido. 

4. ‘La filla del mar’, un musical basat en Guimerà

La Barni Teatre tornarà al febrer al Teatre Condal amb aquest èxit La filla del mar, basat en l’obra original d’Àngel Guimerà, que ja es va poder veure la temporada passada. Amb dramatúrgia de Jaume Vinyas i música de Marc Sambola, l’obra explica la història d’una nena, única supervivent d’un naufragi, que arriba a un poble de la costa catalana i mostra tots els problemes discriminatoris que haurà de superar per culpa d’una comunitat poc avesada a la diferència. Una potent reflexió sobre la identitat i la diversitat que compta amb la direcció de Marc Vilavella i un repartiment format per cares tan conegudes com Xavi Casan, Mariona Castillo, Gracia Fernández, Albert Mora, Arnau Puig, Clara Solé i Toni Viñals, entre d’altres. 

5. Joan Vàzquez, amb ‘Paquito forever’ i ‘Ocaña, reina de las Ramblas’

L’actor Joan Vàzquez torna a recuperar aquesta temporada els, segurament, dos personatges més importants de la seva carrera. A Paquito forever, que es podrà veure fins al gener a la sala Golem’s (el nou Almeria Teatre), homenatja Paco Alonso, aclamat bailaor, cantaor, actor i transformista al Paral·lel dels anys 50 que apareixia al musical Flor de nit. Durant els mesos de febrer i març, Vàzquez tornarà al Teatre Condal per celebrar, amb Ocaña Reina de las Ramblas, el 75è aniversari del naixement de José Pérez Ocaña, artista, pintor, performer, anarquista, activista i icona LGTB+ dels anys 70.


Escrit per
Redacció
Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!