NOVA TEMPORADA TEATRAL

10 noms essencials de la nova temporada teatral del Grup Focus

Es teatres Romea, Condal, Goya i La Villarroel presenta nova temporada teatra amb més de 60 espectacles

Rubén Garcia Espelta

Grup Focus, empresa gestora del Teatre Romea, el Condal, el Goya i La Villarroel, ha presentat la programació de la nova temporada 2022-2023. L’empresa capitanejada per Daniel Martínez de Obregón programarà més de 60 espectacles, 14 dels quals són produccions pròpies i 6 són coproduccions. Et proposem 10 nomes essencials que has de tenir en compte:

1. David Selvas

El director de la companyia La Brutal, dirigirà aquest principi de temporada La meravellosa família Hardwicke de Christopher Durang a La Villarroel. Una comèdia multipremiada estrenada a Broadway i que ara arriba per primera vegada al nostre país. Impulsada a tres bandes, juntament amb Bitò i T de Teatre, l’obra està protagonitzada per Alejandro Bordanove, Paula Jornet, Marta Pérez, Carme Pla, Albert Ribalta i Lide Uranga.


A la mateixa sala, La Brutal també presentarà, en aquest cas en solitari, L’illa de deserta de Marc Artigau, una comèdia romàntica amb aires tragicòmics protagonitzada per Miki Esparbé i María Rodríguez.

2. Julio Manrique

És un dels noms que desperta més passions entre espectadors i espectadores i per a gust de totes i tots els podrem veure tant  a dalt com a sota de l’escenari. Manrique dirigirà dos espectacles: d’una banda Amèrica, que es podrà veure al desembre a La Villarroel, sobre una família de l’altra burgesia catalana a la que un passat lligat al tràfic d’esclaus els passarà factura; i de l’altra L’adversari, que obrirà el festival Temporada Alta i farà temporada al març amb Pere Arquillué a la pell d’un misteriós criminal.

A dalt de l’escenari el podreu veure al febrer a La Villarroel amb Cost de vida, una peça que reflexiona sobre la necessitat d’estimar i de ser estimats, on l’actor compartirà escenari amb Anna Sahun, Pau Roca i Katrin Vankova.

3. Daniel Anglès

Aclamat, per les generacions més joves, per formar part del fenonem televisiu d’Eufòria, Daniel Anglès és un dels grans noms del musicals de casa nostra. Anglès dirig Daniel Anglès irà la comèdia musical Golfus de Roma, que arriba a Barcelona amb nou protagonista Jordi Bosch i solvents noms del gènere com Mercè Martínez, Ana San Martín, Frank Capdet o Meritxell Duró.

Imatge: Jordi Play

El Condal, teatre que dirigeix artísticament Daniel Anglès, continuarà apostant per la música i l’entreteniment amb concerts teatralitzats com Noucents, el pianista de l’oceà i Desconcerto amb la Orthemis Orquestra.

4. Joel Joan

Juntament amb Héctor Claramunt, aquest actor s’ha fet un nom com a autor d’obres com Escape Room o El Gran Comediant. Aquest desembre presentaran una nova comèdia esbojarrada, Junior, on Joan Pera es convertirà en un Molt Honorable veterà expresident amb un esperit ben jove.

5. Clara Segura

L’actriu juntament amb Cristina Genebat Marta Marco adapten La Trena, de Laetitia Colombani, un fulgurant èxit editorial que ha estat durant mesos al capdamunt de les llistes de vendes i ha conquerit la crítica i el públic. Les mateixes actrius, juntament amb l’actriu Carlota Olcina, són també protagonistes d’aquest espectacle on tres dones que, tot i haver nascut en continents molt dispars, comparteixen unes idees i sentiments que les uneixen en un poderós anhel de llibertat. L’obra obrirà temporada al Teatre Goya.

6. Ramon Madaula

És autor i coprotagonista de Buffalo Bill, una obra on una reconeguda periodista, Raquel Sans, aconsegueix en exclusiva una entrevista pòstuma amb el mític explorador i caçador de búfals. L’espectacle que farà temporada al gener al Teatre Goya, és una producció de Bitò.

7. Lola Herrera

La veterana actriu tornarà a l’abril al Teatre Goya amb Adictos un sobre com addicions, com l’ús de noves tecnologies, minven la capacitat de reacció dels ésser humans. Herrera compartirà escenari amb Ana Labordeta i una altra cara coneguda pel gran públic Lola Baldrich.

8. Josep Maria Pou

Josep Maria Pou encapçala el repartiment d’El Pare al costat de noms com Rosa RenomJosep JulienVictòria Pagés. L’obra, un èxit de l’autor francès Florian Zeller, està traduïda per Joan Sellent, dirigida per Josep Maria Mestres i farà temporada al desembre al teatre que també dirigeix, al Romea.

9. Núria Espert

Juntament amb Vicky Peña protagonitzarà La isla del aire, un homenatge a Alejandro Palomas que trenca els secrets de totes les dones silenciades. L’espectacle, que compta amb la direcció de Mario Gas, es podrà veure al Teatre Romea al març del 2023.

10. Lluís Homar

Aquest gran nom de l’escena dirigeix i protagonitza, al costat de Montse Díez, una obra clàssica de Lope de Vega: La discreta enamorada, una comèdia amorosa, plena de dobles intencions, confusions i esbojarrades històries entrellaçades. Al maig faran temporada al Teatre Romea.

El retorn d’èxits de la cartellera

La cartellera del Grup Focus també amaga èxits de públic que tornaran per delectar als espectadors més despistats com L’oreneta amb Emma Vilarasau, musicals de proximitat com Una llum tímida, Akelarre o Yo say tomato, Harakiri, comèdies com Quant temps em queda? de Marta Buchaca o Teràpia Integral de Cristina Clemente i Marc Angelet o obres de text més clàssiques com Señora de rojo sobre fondo gris amb José Sacristan o Paraíso Perdido amb Pere Arquillué i Cristina Plazas.

 

Escrit per
Rubén Garcia Espelta TWITTER

Periodista i gestor cultural. Responsable de continguts editorials de TeatreBarcelona.com Ha treballat a mitjans com Catalunya Ràdio, El Periódico de Catalunya, La Xarxa, Ràdio 4 o Rac1.

Articles relacionats
‘Falaise’. Circ al penya-segat

‘Falaise’. Circ al penya-segat

De les cavernes fosques emergeixen els cossos. Del blanc i el negre, cap a l’abisme, el penya-segat. Falaise, la nova proposta de Baró d’Evel, sembla ressorgir de la gènesi primerenca, […]

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera i la màgia de Dickens

Joan Pera torna aquest Nadal a l’escenari del Teatre Romea per encarnar el personatge més emblemàtic de Charles Dickens, el llegendari Mr. Scrooge. Tot l’any pot ser Nadal se submergeix […]

Comentaris
Sigues el primer en deixar el teu comentari
Enllaç copiat!