Zona Franca

2/11/2015

Estrena al Teatre Aurora, ara a Barcelona

Aquest cap de setmana he vist Zona Franca, i aquest dimecres fa estada a la Sala Muntaner.

Una obra escrita per David Desola als anys noranta. Un escriptor desconegut a casa i que va fer les amèriques per poder triomfar. Una obra que va estar de gira més de 2 anys per l’estat espanyol, triomfant per la resta del mon i en cartell durant 5 anys a Mèxic.

Una proposta que sense sortir de la comèdia, és a la vegada patètica sense entrar en el riure fàcil. Gran treball de direcció, unir a dues generacions d’actors per tenir la complicitat que es necessita.

A més …


Tot el que necessites per anar al teatre

Zona Franca

Zona Franca

Zona Franca és una comèdia intel·ligent que permet establir una mirada crítica a la societat actual. Quan David Desola va escriure l’obra, pensava en l’absència de feina pels joves en la dècada dels noranta. Considerant la situació que vivim actualment, no ha perdut la seva actualitat i es converteix en text entranyable, divertit i preocupant. La seva capacitat per mostrar amb lucidesa i espontaneïtat la vesant ridícula de la suposada severa organització laboral aporta aire fresc a un teatre que no sempre pot deslligar-se dels tòpics i prejudicis.

SINOPSI

Un home a punt de jubilar-se, el senyor Mañé, té cinc dies per instruir al seu jove aprenent, el Nin. Li ha d’ensenyar com ha d’encarregar-se del magatzem pel que ha vetllat durant més de vint-i-nou anys. Però el Nin farà que s’adoni que aquella feina que semblava normal i corrent té alguna cosa estranya, doncs no hi ha res a dins del magatzem ni tampoc sembla que s’hi acosti cap camió a descarregar-hi material.

Fotos

Zona FrancaZona FrancaZona FrancaZona Franca

Valoració col·laboradors


Valoració espectadors

  • 12345

    cesar s

    humor simplon,situaciones absurdas…..los actores muy bien,pero la tematica deja mucho que desear.

    02/12/2015

Articles relacionats

David Desola s'encara al món laboral amb la comèdia 'Zona Franca'

David Desola s'encara al món laboral amb la comèdia 'Zona Franca'

3 novembre 2015

Israel Solà dirigeix l’obra més representada de David Desola, Almacenados, que arriba per primer cop a Barcelona en català com a Zona Franca. Lluís Marco i Pau Vinyals encarnen els dos protagonistes, l’encarregat d’un magatzem a cinc dies de jubilar-se i el jove que l’ha de substituir i ho qüestiona absolutament tot. Una obra sobre un món laboral que es presenta com la única possibilitat de realització de l’ésser humà, però que, finalment, acaba sent un engranatge alienant i buit de contingut.

Llegir més... n