NO APTE per aquells que van amb prejudicis amb el flamenc

Woman, más que un musical

Woman, más que un musical
08/06/2023 - Teatre Poliorama

Avui a veure una proposta molt diferent de les que m’agrada, però sempre és bo fer un canvi per veure que més hi ha a la cartellera.

Inicialment, creia que veuria un espectacle de flamenc i poc més, que errat he anat aquesta vegada. WOMAN no és un musical com els que creiem, és directament un show, un espectacle que combina la música, expressió teatral, dansa a parts iguals i amb fort arrelament al flamenc. Tot per fer valdre a la dona.

Una obra dividida en diferents actes, evovcant cada un d’ells un moment de la vida. Reflexiona diferents moments de la seva vida. Des de la gestació, gran moment audiovisual, visual i ball; fins al maltractament de la dona. Amb gran força en tots moments,

En aquest últim, un dels moments més àlgids de l’espectacle. En opinió meva, veig que el cor de ball totalment negre acompanya amb ball i so els moments en què l’home abusa i maltracta a la dona. Fins i tot hi ha un moment que dona l’esquena com a societat durant l’agressió. Com la societat mateixa. I fins i tot, en un moment he cregut que també veia al cor com a jutge. Com deixem a la dona en plena solitud dintre del maltractament.

El dolor de la dona, la seva desesperació del marit, parella, home davant la defensa de la dona ella sola, sense l’ajut de ningú. Una imatge molt potent l’apropament final entre home i dona, entre agressor i víctima amb una barrera de dones. Donant separació entre ells dos.

Al final, tots dos acaben lligats, amb un filament vermell, víctima i botxí. Sempre ens quedem que tots dos han d’estar castigats, lligats de mans per la societat i per la justícia.

És un espectacle de ball, però la paraula té el seu moment. Aquestes paraules, a través dels texts orifinals de la dramatúrga Pilar G. Almansa tenen molta força durant la funció. Transmet molt missatge en cada moment que la veu és la protagonista de la funció. Principalment, a la primera part de l’espectacle.

Un espectacle que m’ha agradat força, el recomano molt. A més, a l’inici de l’espectacle ens comenten que durant els diferents dies que hi ha funció al Teatre Poliorama actuen alumnes d’Aaron Vivancos Talent Center per donar a conèixer nous talents, i que a més puguin tenir oportunitat per poder veure com és actuar a dalt de l’escenari i amb públic. Una gran iniciativa que m’ha agradat. Una pena que no he pogut agafar el nom del grup d’avui.

Podeu veure la resta de la meva opinió a l’enllaç

← Tornar a Woman, más que un musical

Enllaç copiat!